banner201

banner177

banner207

BANKALARDAN KREDİ KARTI KARARI: SINIRLAMA GELİYOR

Banka ve kredi kartı kullanan milyonlarca kişiye kötü haber geldi. Artık o işlemlerde sınırlama getirilecek

EKONOMİ 31.05.2023, 11:14
BANKALARDAN KREDİ KARTI KARARI: SINIRLAMA GELİYOR

Seçimlerden önce Merkez Banka banka kartlarının nakit avanslarına kısıtlama getirmişti. Alınan karar tepki çekince Merkez Bankası kararını geri çekmişti ancak daha son dakik golünü attılar. Banka ve kredi kartı kullanan milyonlarca kişite kötü haberi duyurdular. Artık o işlemlere sınırlama getirilecek.

BANKA VE KREDİ KARTI KULLANANLARA KÖTÜ HABER!

Milyonlarca banka ve kredi kartı kullananlara son dakika olarak duyurdular ve sınırlama getirdiklerini belirttiler. Artık kredi kartlarına kısıtlamalar getiriliyor. Bununla beraber nakit avans kullanımında da sınırlamalar yeniden uygulanacağı vurgulandı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş da nakit avans çekimlerinde yeniden sınırlamaların olacağını paylaştı. 

O İŞLEMLERE SINIRLAMA GETİRİLDİ

Seçimlerden sonra dolar 20 TL'yi aşmış durumda. Dolardaki yükseliş ile birlikte altın ve gümüş fiyatları da tavan yaptı. Borsa ve dolardaki yükseliş ile birlikte enflasyon yükselmeye devam ederken flaş bir karar alındı. Merkez Bankası, bu artışı kontrol altına alabilmek için tüm banka kartları için tanımlanan nakit avans limitlerini kısıtladı ve kredi kartlarından yapılan nakit avans çekimlerini iptal etti.

SON DAKİKA OLARAK DUYURDULAR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, kredi ve banka kartlarına sınırlama getirildiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Bu durum, düşük gelirli vatandaşlarımızı etkilemeyen bir durum değil. Bu sınırlama, 50 bin TL'nin üzerindeki kredi kartları için geçerlidir. Tüm kredi kartlarından nakit çekimlerle altın veya döviz almak gibi, ekonomiye katkı sağlamayan ve yastık altında tutulan kaynakların ekonominin dışına çıkmasını engellemek amacıyla yapılmaktadır. İlgili kurumlarımız bu konuda çalışmalarını sürdürmektedir. Yastık altı yatırımı olarak nitelendirdiğimiz kredi kartıyla altın alımı gibi işlemlerin bir anlamı yoktur. Bu sadece bir sınırlama söz konusu, başka bir şey değil."

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:34
Güneş 06:07
Öğle 13:07
İkindi 16:53
Akşam 19:57
Yatsı 21:24
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P