banner177

banner193

BİRLİK TEKNİK OTOMAT, YENİ ÖNLEMLERLE SANAYİNİN YÜZ AKI

Kayapa Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan fabrikasında üretime kesintisiz devam eden Birlik Teknik Otomat COVID-19 önlemleri kapsamında tüm fabrikalara örnek olacak uygulamalara imza atarak denetim ekiplerinden tam not aldı.

EKONOMİ 30.05.2020, 15:26 30.05.2020, 15:38
BİRLİK TEKNİK OTOMAT, YENİ ÖNLEMLERLE SANAYİNİN YÜZ AKI

Haber: SERCAN GÜLER- BH

Birlikte Teknik Otomat’ın kurucusu Fırat Uygun 40’tan fazla kişiye istihdam sağladıklarını ifade etti. Fırat Uygun yaptığı açıklamada;   fabrika içindeki yeni düzenlemelerin yanı sıra alınan tedbirleri tek tek anlattı.

SERVİSTE SAYI AZALDI, SEFER SAYISI ARTTI

“3 vardiya düzenine geçerek çalışanlarımızın birbirleriyle olabilecek yakınlıklarını en aza indirmeyi başardık. Bununla birlikte personel servislerimizdeki seyahat eden kişi sayısını azaltarak, servis ağımızı sıklaştırdık. Böylece servislerimizde sosyal mesafeyi korumayı başardık Servislerimizde kişisel koruyucu ekipmanlarımızın tedariğini de sağlayarak, yolculuk esnasında doğabilecek riskleri en aza indirdik”

GİRİŞ ÇIKIŞLARDA KAYITLI KONTROL

“Fabrika girişimize, maske, siperlik, el dezenfektanı, peçete, kolonya gibi koruyucu ekipman ve temizlik malzemelerimizi yerleştirdik. Aynı zamanda tüm personelimizin mesai başlangıcı ve bitiminde fabrikaya girmeden ateşlerini düzenli olarak kontrol ediyoruz. Kontrol edilen ateşleri düzenli olarak kayıt altına alıyoruz”

YEMEK VE MOLALAR DA DEĞİŞTİ

“Yemek molalarını 3’e böldük. Normalde 4 kişinin yemek yiyebileceği masalarımızda çapraz oturma düzenine geçerek, yan yana ve karşı karşıya yemek yeme uygulamasını sonlandırdık. Masalarımıza işaret koyarak personellerimizin oturması gereken yerleri belirledik. Diğer mola sayılarını da arttırarak gruplara ayırdık. Dinlenme alanlarımızı açık alanda yan yana oturulmayacak şekilde gruplara halinde uygulamaya başladık.”

FABRİKAYA GİRİŞ YASAK

 “Normalde herkesin rahatlıkla girebileceği fabrika girişimize zincir çekerek yabancı kişilerin girişini engelleyerek fabrikanın izolasyonu sağlamayı başardık.”

MASKE TAKMAK ZORUNLU

“Maske takmayı zorunlu hale getirerek, personelimizin maske ihtiyacını tek kullanımlık maskeler ile karşılamaya devam ediyoruz. Aynı zamanda koruyucu siperliklerimizi de tüm arkadaşlarımıza dağıttık. Fabrikanın birçok alanına sosyal mesafeyi hatırlatan uyarıcı işaretler, yazılar ve kurallar ile ilgili görselleri yerleştirerek COVID-19 tehlikesini akıllarda tutmayı hedefleyerek doğabilecek risklerin önüne geçmeyi hedefledik.

RUTİN OLARAK DEZENFEKSİYON İŞLEMLERİ UYGULANIYOR

“Personel servis araçları, ortak kullanım alanları ve fabrikanın tüm bölümlerini düzenli aralıklarla dezenfekte ettirip, steril ortamı korumak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.”

TALAŞLI İMALATTA ÖNDE GELEN FİRMA

Kuruluş yılı 2004 olan kurulduğu yıllarda üretim portföyü sadece talaşlı imalat ve otomat parça üretimiyle sınırlı olan Birlik Teknik Otomat Metal Ürünleri Ltd. Şti. otomotiv, makine imalatı, koltuk imalatı, beyaz eşya, kapı sistemleri, mobilya, sektöründe kaliteli hizmet vermeyi ve müşteri taleplerini noksansız bir şekilde karşılamayı prensip edinerek üretimine kesintisiz devam ediyor.Birlik Teknik Otomat’ın kurucusu Fırat Uygun Birlik Teknik Otomat ile ilgili bilgiler veren Uygun, “Talaşlı imalatı soğuk metal şekillendirme teknolojisine sahip alt yapısı ile ürün gamı itibariyle gelecek her türlü talebi karşılayabilecek makine ve kalifiye elemanlara sahip bir firmayız. Otomotiv ve diğer endüstrilerin ihtiyacı olan pim, mil, somunlar ve benzeri parçaları; hammaddesi bronz, teflon, paslanmaz, alüminyum, çelik ve benzeri hammaddelerden son teknoloji CNC Torna ve Cnc Freze tezgahlarında üretiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P