banner177

banner193

BU AY BU İKİ TARİHİ NOT ALIN: Ciddi düşüşler olacak

Yaptığı açıklamalarla yatırımcıya yön veren piyasa uzmanı İslam Memiş altın ve dolar için dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Memiş, "Bu iki tarihi not alın" dedi.

EKONOMİ 10.09.2022, 15:51
BU AY BU İKİ TARİHİ NOT ALIN: Ciddi düşüşler olacak

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yayınladığı son videosunda piyasalara ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. "2023'e kadar enflasyon yüksek kalmaya devam edecek" diyen Memiş mücadelenin kolay olmayacağını belirtti ve "Kontrollü şekilde rakamlar yükselmeye devam edecek." dedi. Memiş şunları kaydetti:

-Enflasyonla mücadele çok da kolay olmayacak. G20 ülkeleri arasında en yüksek enflasyon rakamı Türkiye'de. ABD son 41 yılın zirvesini gördü. Muhtemelen tekrar yüzde 8.5 seviyesi aşağısında enflasyon rakamı göreceğiz. 

-13 Eylül kıymetli (ABD enflasyonu). ABD Merkez Bankası Fed'in kararı. 21 Eylül'de Fed'in faiz kararı oldukça önemli. 

-Doların yönü açısından, yatırım pozisyonları açısından bu iki tarihi not alın. 13 Eylül, 21 Eylül, ABD enflasyon rakamları ve faiz kararı.

-Petrol geri çekildikçe dolar endeksi de geri çekiliyor. Petrolün düşmesi hem enflasyonla mücadeleyi kolaylaştırıyor hem de küresel piyasalarda riski azaltıyor. Kısa vade için tekrar 85 dolara kadar brent petrol varil fiyatında düşüş tahmin ediyorum. Dolar endeksinde de gerileme olabilir. 101-102'ye kadar devam edebilir dolar endeksi. Özellikle bu geri çekilmeler hem doların seyri hem altın ve gümüşün ons fiyatı için önemlidir. Enflasyona odaklı merkez bankaları var karşımızda. Piyasalardaki stres azalacak, doların uluslararası değerinde de geri çekilme olabilir ama doların endeksinden bahsediyorum, dolar TL değil. Altının ons fiyatından bahsediyorum, gram fiyatı değil.

-Petrol ve dolar endeksindeki düşüşler önümüzdeki haftalarda çok sık konuşulacak. Petrol fiyatlarındaki düşüşler pompa fiyatlarına yansıyacak. İndirim haberlerini görmüş olacağız. İçeride dolar TL, altının ve gümüşün gram fiyatıyla alakasız olacaktır bu.

-Gram altın 1003 lira seviyesinde. Gram altın TL 1015-1018 aralığında. Bu haftayı da 1000 lira altından kapatamayan gram altın var. 'Hani'ciler gördü ama. Dünyadan bihaber yaşıyorlar. Gümüş tarafında pozitif görünüm devam etti. Gram fiyatı 11 lira seviyesinde. 12 lira seviyesine kadar bir direnç var. 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P