banner177

banner193

BURSA’NIN DÜNYA MARKASI BELİNZA

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde 2013 yılında mütevazi bir dükkanda banyo mobilyası üretimiyle başlayan Belinza’nın serüveni, günümüzde 6 bin metrekare kapalı alanda devam ediyor. Her geçen gün genişleyen bayi ağıyla birlikte; Türkiye’de 390, yurtdışında ise 80 noktada tüketiciyle buluşan Belinza, Amerika ve Avrupa kıtaları, Orta Doğu coğrafyası ve Türkiye’de; çağdaş, yenilikçi ve özgün ürünlerini kaliteyle birleştirerek Bursa’nın sayılı dünya markalarından biri olmayı başardı. Belinza’nın başarı hikayesi ise iki dostun inanç ve azmiyle başladı.

EKONOMİ 07.07.2021, 19:33 07.07.2021, 19:44
BURSA’NIN DÜNYA MARKASI BELİNZA

Türkiye ekonomisinin lokomotif şehri Bursa’dan dünyaya açılan ve yerli üretimle ülke ekonomisine katkı sağladığı gibi istihdama ve ihracata sağladığı destekle ülkemizi gururlandıran Belinza; alanında dünya markası olmayı başardı. Samed Peker 2013 yılında Bursa’nın Yıldırım ilçesinde 250 metrekare büyüklüğünde bir dükkanda banyo mobilyası üretimine başladı. Mütevazi dükkandan çıkan usta işi ve eşsiz eserler kısa sürede önce Bursalıların daha sonra ise çevre şehirlerden müşterilerin ilgisini çekmeye başladı. Güney Marmara’da seramik bayilerine ürünlerini pazarlayan Belinza daha sonra Karadeniz ve Akdeniz bölgeleriyle hizmet ağını genişletti.  Durmuş Arık ile güçlerini birleştiren Samed Peker Belinza’nın üretim hacmini daha da arttırdı. 2021 yılına geldiğimizde ise Türkiye’nin 390 noktasında bayiliği bulunan Belinza’nın neredeyse tüm şehirlerde en az 1 bayisi bulunuyor.

Benzersiz tasarımlarıyla sizlere kusursuz bir deneyim sunan koleksiyonlarımızı dünyanın dört bir yanındaki banyolara ulaştırmanın gururunu yaşıyoruz. Şıklığı ve fonksiyonelliği ön planda tuttuğumuz ürünlerimizle, sizin banyonuzda ferahlığı ve kaliteyi yakalama için üretiyoruz.

BELİNZA KÜRESEL TİCARETTE GÖZ BEBEĞİ OLDU

Belinza dünya markası olma yolundaki serüvenini anlatan kurucu ortak Samed Peker, 2014 yılında ilk ihracatlarını Orta Doğu coğrafyasına yaparak Türkiye sınırlarını aştıklarını ifade etti. Peker, açıklamalarına ise şöyle devam etti, “Orta Doğu bizim için önemli bir dönüm noktası oldu. Arabistan, Mısır, Libya, İsrail ve Filistin başta olmak üzere o coğrafyada Belinza’nın ürünleri büyük talep gördü. İsrail ve Filistin’de ise Belinza çok iyi bir marka haline geldi.  Takvimler 2016 yılını gösterdiğinde ise Irak’ta yeni bir yatırıma imza attık. Ortaklığımızın olduğu bir fabrika kuruldu. Buradaki amaç Ortadoğu’dan gelen taleplere hızlı bir şekilde cevap vererek markamızın dünya markası haline gelmesini sağlamaktı, öyle de oldu. Üretim ve sevkiyat süreçleri yeni fabrikamızla hızlandı. Orta Doğu’da başarılı bir grafik çizen Belinza, Amerika ve Avrupa kıtalarının kapılarını araladı.  Amerika, Kanada, Porto Riko, Almanya ve İtalya pazarlarında da yer edinen Belinza; banyo mobilyası üretimi alanında bu ülkelerle de ihracata devam ediyor.

Banyoları yalnızca temizlik alanı olarak değil bunun ötesinde bir yenilenme ve tazelenme sağlayan konfor merkezi olarak görüyoruz.

BELİNZA, YURTDIŞI VE YURT İÇİNDE DEĞİŞİLMEZ MARKA

Firma ortağı Durmuş Arık ise Belinza’nın toplam ticaret hacminin yüzde 65’nin iç piyasa, yüzde 35’nin ise ihracattan oluştuğunu aktardı. Arık,  herkesin bildiği dijital ticaret platformlarında da Belinza’nın ürünlerinin satışının yapıldığı ifade ederek, “Özgün tavrı ve çağdaş çizgisi ile tasarım ve modellerimizi geliştirerek pazara kaliteli orta ve üst segment ürünler sunmaktayız.  Banyo mobilyaları ve duş kabin istemleri üretiminin yanı sıra; armatür, duş sitemleri ve banyo aksesuarları ürün gruplarımızla da banyo adına A’dan Z’ye tün ihtiyaçlarınızı karşılıyoruz. Belinza, modern seri ile kalıp ve el işçiliği ile üretilen klasik seri üretiminde uzman ve dinamik bir kadroya ve modern makine parkuruna sahiptir. Teknolojinin sunduğu imkânları akıllıca organize ederek kullanmakta ve çıtasını yükseltmektedir.” İfadelerini kullandı.

“Satış sonrası destek birimimiz yaşanılabilecek problemlere karşı en kısa sürede müşteri ile iletişim haline geçerek sorunu gideriyor.”

BELİNZA DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA

Belinza olarak, bize duyulan güvenden güç alarak, aklın ve kalbin uyumuyla şekillenen banyolarınızdaki tüm ihtiyaçlarınızı kusursuz olarak karşılayacak benzersiz tasarımlar geliştirerek ön plana çıkardığımız banyo mobilyaları ve duş sistemleri koleksiyonlarımızda dünyanın dört bir yanındaki banyoları Belinza kalitesiyle buluşturuyoruz.

Şık ve fonksiyonel kullanımlara sahip ürünlerimiz banyolarınızda ferahlığı ve kaliteyi yakalamayı sağlıyor. İnce çizgilerin ve zarif dokunuşların kaliteyle yansıtıldığı modeller, sağlam malzemeler ve yaratıcı renk kombinasyonları ile banyolarınız için farklı bir dünya yaratıyor, Belinza’nın hizmet kalitesiyle beğenilerinize sunuluyor.

BANYO MOBİLYALARI

BANYO AKSESUARLARI

DUŞ SİSTEMLERİ

ARMATÜR

DUŞAKABİN

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P