BURSA’NIN TÜRKİYE’YE AÇILAN PENCERESİ: ALVİN YAPI

Bursa’da 2017 yılından itibaren kapı ve pencere üretimi alanında hizmet veren Türkiye’nin alanında lider üreticileri arasında yer alan Alvin Yapı, 8 bin metrekarelik üretim tesislerinde yıllık 600 ton civarında pvc üretimi ve 50 ton civarında alüminyum üretimi hacmiyle Bursa’nın Türkiye’ye açılan penceresi olmayı sürdürüyor.

EKONOMİ 10.05.2023, 13:16
BURSA’NIN TÜRKİYE’YE AÇILAN PENCERESİ: ALVİN YAPI


ÖZEL HABER- BURSAHABERDAR - ÖMER KARAKAYA 

Alvin Yapı Yetkilisi Safa Hilmi Aktaş, Alvin Yapı hakkında bilgiler verdiği açıklamasında Bursahaberdar Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.

ALVİN YAPI’DAN YILLIK 600 TON PVC ÜRETİMİ

8 bin metrekarelik üretim tesislerinde yıllık 600 ton civarında pvc üretimi ve 50 ton civarında alüminyum ürettiklerine vurgu yaparak firma hakkında şu bilgileri paylaştı, “İşletmemiz 2017 yılından itibaren kapı ve pencere üretimi alanında hizmet vermektedir. Firmamız Türkiye’nin en önemli markalarından biri olan Winsa markasının Türkiye’deki en güçlü üreticilerindendir.

Bunun yanı sıra 2022 yılı itibariyle alüminyum kapı ve pencere sistemlerinin üretim faaliyetlerine başlamış bulunmaktayız. 2022 ortası itibariyle Küçük Balıklı Mahallesinde yer alan yeni üretim yerimizde faaliyetlerimizi 30 çalışma arkadaşımızla devam ettirmekteyiz. Yaklaşık 8 bin metrekarelik alanda 3 bin 500 metrekaresi kapalı bir tesisimizde yıllık yaklaşık 600 ton civarı pvc üretimi ve yaklaşık 50 ton civarı alüminyum üretimi gerçekleştirilmektedir.”

100 BİN EUROLUK DEV YATIRIM

Türkiye’nin en güçlü üreticilerinden biri olan Alvin Yapı’nın yeni yatırımlarla her geçen iş hacmini artırdığını ifade eden Aktaş, “Bünyemizde bir yapının cephesine dair birçok ürünün üretim ve satış hizmeti sunulmaktadır. Ağırlıklı olarak PVC kapı, pencere ve sürme sistemlerin üretimi yapılmaktadır. 2022 yılı itibariyle yaklaşık 100.000 euro’luk bir yatırımla alüminyum kapı, pencere, sürme sistemleri ve küpeşte üretim faaliyeti de bünyemizde başlamıştır.

Bunun tamamlayıcı ürünü olarak anlaşmalı olduğumuz cam üretim firmalarıyla cam satışlarını gerçekleştirmekteyiz. Paydaşlarımızın önemli bir kısmını Bursa ve civar illerdeki bayilerimiz oluştururken, aynı zamanda önemli ve büyük ölçekteki konut projelerinin imalat ve montaj süreçlerinin organizasyonunu yapmaktayız. İnşaat sektörünün önemli bir kalemi olan cephe işlerinde yer alan ürünlere yönelik faaliyet göstermekteyiz.” diye konuştu.

Bursa ve civar illerde farklı ölçekteki konut projeleriyle bayii kanalımızla veya montaj organizasyonun bizim tarafımızdan yapıldığı haliyle çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 1200 dairenin pvc kapı ve pencerelerini tamamladık.

 SIRADAN PENCERELERDEN DAHA FAZLASI

Yapılara özel, tamamı son teknoloji makineler ile üretilen pencerelerimiz yaşam alanlarının en önemli parçalarından biri olduğunu aktaran Aktaş, sözlerini şöyle sürdürdü;  Pvc pencere; profil, destek sacı ve aksesuarlardan oluşmaktadır. Kullanılacak sistemlerin ISO belgesi mutlaka bulunmalıdır. Ayrıca profilin ana malzemeleri olan plastik ve alüminyumun içerisindeki hammadde oranları insan sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır.

Biz Alvin Yapı olarak Winsa markasının profillerini kullanmaktayız. İçerisinde kullanılacak olan destek sacı pencerenin mukavemetini sağlayan bir omurga gibidir ve bu sebeple belli bir et kalınlığında olması oldukça önemlidir. Aksesuarlar ise pencerenin sağlıklı çalışmasını sağlayan mekanizmalardır. Eğer ki doğru markanın aksesuarları tercih edilmezse pencerede sürekli arızalarla karşılaşmak olası bir durumdur. Tabii iyi bir ürünün yanı sıra aynı zamanda yerinde nitelikli bir montaj olması tamamlayıcıdır ve bunları hepsi bir arada olduğu zaman pencere nizami olarak tamamlanmış olur.”

DEPREMLERDE PENCERELERİN ÖNEMİ BÜYÜK

Deprem gibi afet durumlarında pencerelerin hayat kurtaran önemini Aktaş şöyle anlattı, “Olası bir depremde pencerelerin önemi büyüktür. Camın kırılması olasıdır, ancak sac kalınlıkları ve profilin et kalınlıkları hayat kurtarıcı olacaktır. Depremin Pvc sektörüne de yenilenmeler açısından etkisi olacaktır. Doğru malzemeler ve şartnamelerle üretimin yapılması gerekmektedir. Bu da doğru işçilik yapan firmaların hem üretiminin artması, hem de istihdam sağlanması adına olumlu dönüşler sağlayacaktır.”

ÜRETİMDEN MONTAJA KUSURSUZ ÜRÜNLER

2022 Temmuz ayı itibariyle alüminyum kapı pencere üretim parkuru kurarak üretimine başlayarak üretim hacmini artırdıklarını belirten Aktaş, “Böylelikle bir inşaatta cepheye dair daha fazla alana hitap edebildik. Bundan sonraki süreçte hedeflerimiz cepheyle ilgili tamamlayıcı ürünleri bünyemizden müşterilerimize sağlayabilmek.  Ayrıca ciromuzun içerisinde küçük bir ölçekte yer alan ihracatımızı ürünümüzün ve üretimimizin kalite seviyesini arttırarak daha üst seviyelere çıkarabilmek. Pvc üretiminde gerekli şartnameye uygun malzemeleri temin edip uyguluyoruz. Buna son derece titizlikle yaklaşıyoruz. Hızdan ziyade doğru terminlerle kaliteli malzemeleri müşterilerimize sunuyoruz. Doğru işçilik, doğru hammadde uygulayarak geri dönüşlerin sorunsuz olması için bütün gayretimiz.”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P