banner177

banner193

ÇEVİKEL, "ASGARİ ÜCRET MEMNUNİYET VERİCİ"

Asgari ücret desteğinin artırılarak sürdürülmesinin üretim ve istihdamın devamlılığı için memnuniyet verici olduğunu belirten DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, işveren maliyetlerine yönelik desteklerin de sürece katkı sağlayacağını söyledi.

EKONOMİ 21.06.2023, 12:20 21.06.2023, 12:34
ÇEVİKEL, "ASGARİ ÜCRET MEMNUNİYET VERİCİ"

 1 Temmuz itibariyle geçerli olacak yeni asgari ücretin çalışma hayatı için hayırlı olması temennisinde bulunan Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, işletmelerin maliyet yükünün azaltılması ve çalışma hayatıyla ilgili uygulamaların güncellenmesi gerektiğine de dikkati çekti.

 MALİYETLERİN DÜŞÜRÜLMESİ ÖNEMLİ

Enflasyonist ortam göz önünde bulundurulduğunda asgari ücrete yapılan artışın, çalışanların yaşam şartlarının iyileştirilmesi adına sevindirici olduğunu belirten DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, “Son zamanlarda enflasyondaki artışa baktığımızda 11 bin 402 TL olarak belirlenen yeni asgari ücreti, üretim ve istihdamın devamlılığının sürdürülmesi açısından değerli buluyoruz. Diğer taraftan, işveren üzerinde oluşacak yükün bir kısmının devletimiz tarafından karşılanıyor olması da rekabetçiliğimize engel oluşturmaması bakımından önemli. Zira yeni asgari ücretin işverene aylık maliyeti 15 bin 762 lira 4 kuruş olarak açıklandı. Bu veriler ışığında Gelir Vergisi dilimleri, kıdem tazminatı tavan tutarı ve SGK üst limit çarpanı ile ilgili mevcut uygulamaların yüksek enflasyon dikkate alınarak güncellenmesi maliyetlerin düşürülmesi yönündeki çalışmaları destekleyecektir.” ifadelerini kullandı.

 KALİFİYE PERSONEL BULMAKTA ZORLANIYORUZ

Enflasyonla daha etkin yöntemler devreye alınarak mücadele edilmesi gerektiğinin de altını çizen Başkan Çevikel, “Üretimin ve istihdamın artması için işletmelerimizin üzerindeki yüklerin azaltılması bu süreçte hayati önemde. Kur yerinde durup enflasyon yükseldiğinde, iş dünyası fiyat politikasını oluşturmada zorluk çekiyor. Diğer yandan hem işletme sermayesi ihtiyacının giderilmesi, hem de reel sektörün finansmana erişim kanallarının açılması ihracatçılarımızın rekabetçiliğinin devamlılığı açısından öncelikli konular arasında yer alıyor. Tüm bu tabloya baktığımızda iş dünyası olarak küresel rekabetteki zorlu şartların göz önünde bulundurularak hamleler yapılmasını bekliyoruz” dedi. İşletmelerin personel bulma noktasında sorunlar yaşadığına da dikkati çeken Çevikel, “Asgari ücret ve hatta üstü tutarlara sanayide çalışacak kalifiye ya da vasıfsız personel bulmakta zorlanıyoruz. Ülkemizin daha da ileriye gitmesinin yolu; nitelikli personelin yetişmesi ve modern planlı sanayinin gelişmesinden geçiyor. Dolayısıyla istihdam politikalarının da gözden geçirilmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (1)
Behzat c 11 ay önce
İnsan utanır bunu söylerken sizler lüks satafat içinde yaşarken asgari ucretinin 3 de 2 sini ev kirasina ödemek zorunda olan işçi için ücret iyi demeniz normal Allah sizleri nasıl biliyorsa öyle yapsın
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 06:01
Öğle 13:06
İkindi 16:54
Akşam 20:01
Yatsı 21:30
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P