banner177

banner193

DOSABSİAD'TAN 54 FİRMA PRESTİJİ FUARDA FARK OLUŞTURDU

Ev tekstili sektöründe dünyanın en büyük fuarları arasında yer alan HOMETEX’e katılan DOSABSİAD üyesi firmaların katma değeri yüksek inovatif ürünlerle fuarın gücünü perçinlediğini kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, 54 firmayla bu yıl da fark oluşturduklarını söyledi.

EKONOMİ 17.05.2023, 13:47
DOSABSİAD'TAN 54 FİRMA PRESTİJİ FUARDA FARK OLUŞTURDU

 

Ev tekstili sektörünün çatı kuruluşu Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) iştiraki KFA Fuarcılık Şirketi tarafından İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen HOMETEX Ev Tekstili Fuarı’na, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) 54 üye firmasıyla katılım gösterdi.

 

ÇEVİKEL: HER FUARDA FARKIMIZI GÖSTERİYORUZ

Türkiye’nin en büyük sanayi bölgelerinden biri olarak tekstilde güç birliğini perçinlemek adına bilhassa uluslararası nitelikteki fuarlara önem verdiklerini kaydeden DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, “Bursa, ev tekstili sektördeki gücünü, tasarımdaki kabiliyetini her fırsatta ortaya koymasını bilmiştir.

Ev tekstili sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz, sağladıkları yüksek katma değerle ihracatta da önemli bir yere sahip. İhracatçı için olmazsa olmaz nitelikteki fuarlardan biri olan HOMETEX de bu bağlamda ihracattaki başarı ivmesini kuvvetlendirecektir. Katılımcı tüm firmalarımız, inovatif ürünleri ve çarpıcı tasarımlarıyla bir kez daha farkını göstermiştir. Küresel piyasalardaki daralma sinyallerine karşın üretim ve yatırımdan vazgeçmeyen DOSABSİAD üyelerimiz, gözler önüne serdikleri gelişim ile bir kez daha bizleri gururlandırmıştır.” diye konuştu.

 

“İHRACAT İŞTAHIMIZI ARTIRACAK”

Firmaların kalitesi, tasarımı ve son dönemde akıllı tekstil uygulamaları ile küresel rekabette ön plana çıktığını da belirten Çevikel, “Ev tekstili özelinde üretim konusunda sıkıntımız yok, en kalitelisini ve tasarım açısından en zengin niteliklisini üretebiliyoruz ancak geldiğimiz noktada yalnızca iyi üretim yapmak yeterli olmuyor. Ürünü dünyaya iyi tanıtmak, sunmak da gerekiyor. Yerli -yabancı binlerce alıcının akın ettiği HOMETEX Ev Tekstili Fuarı işte bu anlamda sektörün ihracat iştahını artıracaktır. İhracat payımızı artırmaya katkı sunacağına inandığım bu fuara DOSABSİAD olarak katkı sunmaktan dolayı gururluyuz. Bölgesel, ulusal ve küresel fuarlarda daha etkin şekilde yer almaya devam edeceğiz. TETSİAD ve BTSO’ya da sektöre katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P