banner177

banner193

EN DÜŞÜK İŞÇİ ÜCRETİNİ 19 BİN TL YAPTI

Yenişehir Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında yürütülen ek protokol görüşmeleri mutabakatla sonuçlandı.

EKONOMİ 04.10.2023, 16:31 04.10.2023, 17:35
EN DÜŞÜK İŞÇİ ÜCRETİNİ 19 BİN TL YAPTI

Belediye Başkanı Davut Aydın, personeli enflasyona ezdirmediklerini ifade etti.
Mahalli İdareler İşverenleri Sendikası (MİS) Genel Sekreteri Mehmet Oruçöz, Hizmet-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mustafa Yavuz ile sendikanın iş yeri temsilcileri Abdullah Kaymaz ve Recep Şen’in hazır bulunduğu imza töreninde konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, ek protokolün 200’e yakın işçiyi kapsadığını söyledi. Sınırlı imkanlara rağmen personelini enflasyona ezdirmemenin mücadelesini verdiklerini ifade eden Başkan Aydın, şunları kaydetti:
"Ülkemizin şu an içinde bulunduğu ekonomik şartlar en çok işçimizi etkileniyor. Lakin durum geçicidir ve göreceksiniz Türkiye bu süreçten güçlenerek çıkacak. Ancak bu geçiş sürecinde Yenişehir için ter döken emekçi kardeşlerimizin mağdur olmaması için gereken mücadeleleri iş yerlerimizdeki barış ortamlarını da gözeterek sürdürüyoruz."


Ek protokolle en düşük işçi ücretinin 19 bin TL’ye yükseltildiğini belirten Başkan Davut Aydın, ek protokolün 1 Eylül-31 Aralık 2023 dönemini kapsadığını söyledi.
"Yenişehir Belediyemizin sınırlı imkanlarına rağmen üyelerimizi enflasyona ezdirmeyen Başkanımız Sayın Davut Aydın’a şükranlarımı sunuyorum" diyen Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Yavuz da 1 Eylül’den geçerli olmak üzere yıl sonuna kadar geçerli olacak protokolle her işçiye 6’şar bin TL seyyanen ödeme yapılacağını belirtti. Yenişehir Belediyesi’nin her dönem personelinin ihtiyaçlarını gözettiğini belirten MİS Genel Sekreteri Mehmet Oruçöz de hem belediye hem de sendika yönetimine gösterdikleri duyarlılıktan ötürü teşekkür etti.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:00
Öğle 13:06
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:31
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P