banner177

banner193

FİNDEKS RİSK RAPORU NEDİR? NERELERDE KULLANILIR?

Findeks tarafından sunulan risk raporu hizmetini son dönemde daha sık duymaya başlamış olabilirsiniz. Bu raporun ne olduğu, raporda hangi bilgilerin yer aldığı da sıklıkla merak ediliyor. Öncelikle risk raporunun tüm bankalardaki toplam kredi ve kredi kartı bilgilerini içerdiğini belirtelim. Bununla birlikte bankalardaki mevduat hesabı borç ve limit bilgilerini de sadece tek bir rapor üzerinden öğrenmek mümkün olabiliyor.

EKONOMİ 09.08.2022, 17:07
FİNDEKS RİSK RAPORU NEDİR? NERELERDE KULLANILIR?

Kişinin bu rapor ile ödemelerini sadece tek bir yerden takip etmesi de mümkün hale geliyor. Findeks risk raporunun en önemli faydalarından biri de kredi notunu oluşturan faktörleri yani kredi puanınızı hangi unsurların etkilediğini de rapor üzerinde görebiliyor olmanızdır. Genellikle kişinin sadece kendisi için risk raporu alabileceği düşünülüyor. Bu doğru ancak bir başkası için de risk raporu alma şansınız bulunuyor. 

Bir başkası için de risk raporu alabiliyor olmak, ticari faaliyetlerde bulunanlar için son derece önemlidir. Çünkü karşı tarafın genel mali durumu ya da borçlarını ödeme alışkanlıkları gibi konularda önemli fikirler edinmenizi sağlar. Dolayısıyla ticari dünyada daha doğru hamlelerde bulunmayı, doğru zamanda risk almayı da kolaylaştırır. Tüm bunlar bir arada değerlendirildiğinde Findeks risk raporunun sağladığı faydaları da daha net bir şekilde görmek mümkün olabiliyor.

Bu arada rapor ile kredili ürünlerdeki geçmiş ödeme performanslarını da görebileceğinizi belirtmeliyiz. Kredili ürünlerin açık mı yoksa kapalı mı olduğu bilgisi, kredili ürünlerin toplam limit ve borç bilgileri de raporda mevcut. Bir anlamda hem mevduat hesap durumları hem de borç durumları tek bir rapor ile masaya yatırılabiliyor. Böylelikle kişinin kendisi için mali anlamda bir yol haritası çıkarması kolaylaşıyor. Özellikle çok sayıda farklı banka ile çalışanlar için bu durumun daha önemli olduğunu da belirtmeliyiz. Bankalarla tek tek görüşerek tüm bu verileri elde etmek adına uzun süre zaman kaybetmek gerekmiyor.

Peki, risk raporunu nasıl alabilirsiniz? Bunun için Findeks giriş işlemini yapmalısınız. İnternet sitesinde gerekli tüm bilgiler yer alıyor ve ‘üye ol’ bölümü üzerinden üyelik işlemleri de kısa zamanda tamamlanıyor. Sadece risk raporu değil, Findeks tarafından sunulan diğer hizmetler hakkında da internet sitesinde yeterli bilgiye ulaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P