HOMETEX 2023 KAPILARINI AÇTI

Ev tekstili sektörünün çatı kuruluşu Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) tarafından, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası iştiraki ile KFA Fuarcılık Şirketi organizasyonuyla düzenlenen Hometex, 16-20 Mayıs 2023 tarihleri arasında dünyanın farklı coğrafyalarından gelecek sektör profesyonellerini ağırlayacak. 

EKONOMİ 16.05.2023, 16:40
HOMETEX 2023 KAPILARINI AÇTI

Haber: Ömer Karakaya

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası  Başkanı İbrahim Burkay " Sektörünün doğal bir kümelenmesi vardır Türkiye'de. Başta İstanbul, Bursa, Denizli, Ankara, Maraş, Antep, Adana birçok ilimizde bu sektör doğal kümelenmiştir. Bu şehirlerden çok ciddi katılımcımlarımız var.

Bir de tabii bu sene uluslararası katılımcılarımızın sayısı ciddi anlamda artarak, uluslararası hüviyetimiz iyice perçinlendi. Öğleden sonra aldığım rakamlar geçtiğimiz yılla, bugünü kıyasladığımızda yaklaşık yüzde on beşlik ziyaretçi artışı var.

Özellikle yurt dışından gelen ziyaretçilerimiz de ciddi artış var. Ben bunu çok kıymetli buluyorum. Çünkü hepinizin bildiği gibi bütün dünyanın merakla ve heyecanla takip ettiği bir seçim sürecinden geçiyor Türkiye ve bu fuar öncesi birçok haberler yayıldı. Sizler de mutlaka takip etmişsinizdir.

 Özellikle bu seçimin hemen arefesinde Türkiye'ye seyahatle alakalı uluslararası basında olumsuz birçok haber yayıldı. Fakat bugün bize Türkiye Cumhuriyeti'nin ne kadar büyük bir devlet olduğunu hem iş dünyası hem de ülkemiz göstermiş oldu. Bugün yabancı ziyaretçiye baktığımızda gerçekten geçtiğimiz yıldan daha fazla yabancı ziyaretçimiz var. Ve şirketlerimizin iş anlaşmalarına baktığımızda da geçen yılla mukayese ettiğimizde artan bir ivme var. Ben bunu çok kıymetli buluyorum." dedi.


"DÜNYANIN EN ÖNEMLİ FUARLARINDAN BİRİ"

Türkiye'nin kendi bölgesinde üretim merkezi olduğunu ifade eden Burkay sözlerini şöyle tamamladı: "Başta yakın çevre ülkelerimiz olmak üzere Avrupa Birliği pazarı kıta Amerika'sı ve üçüncü ülkelerde Türkiye'deki üreticilerin Türkiye'deki endüstrinin ve sanayinin çok ciddi bir potansiyeli ve gücü var.

Bu fuarlarda bunun en önemli kanıtlayıcı unsuru Tabii bu fuarlar kolay olmuyor. Şu an içinde bulunduğumuz bu İstanbul Fuar Merkezi ben öncelikle tabii İstanbul Ticaret Odası'nın çok değerli başkanı ve çok kıymetli dostum, abim Başkan'a teşekkür ediyorum. Bir risk aldı ve fuarı baştan aşağıya yeniledim. Ve bugün gerçekten uluslararası birçok etkinlikte hepimiz dünyanın her tarafındaki fuarlara katılıyoruz. Fiziki altyapısı başta olmak üzere ulaşım rahatlığıyla birlikte dünyanın en önemli fuar merkezlerinden biri konumuna bu bölgeyi çıkartması büyük bir başarıdır. " ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P