banner177

banner193

"İHTİYACI OLAN ALSIN FİYATLAR YÜKSELECEK"

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş rekor kıran mart ayı enflasyonuna ilişkin değerlendirmeler yaptı ve yatırımcıya ve vatandaşlara önemli mesajlar verdi.

EKONOMİ 04.04.2022, 11:57
"İHTİYACI OLAN ALSIN FİYATLAR YÜKSELECEK"

Geçen haftanın son işlem gününde, ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,7 azalışla 907,6 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni haftaya yükselişle başlamasının ardından saat 10.45 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,5 artışla 912 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.496 lira, Cumhuriyet1 altını da 6.110 liradan satılıyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de  önemli açıklamalar yaptı ve şunları söyledi:

-Siz enflasyona nasıl hazırlık yaptınız asıl önemli olan bu. Bir anda Rusya operasyonu da patlak verdi sonuç olarak hem tedarik tarafında da problem oldu sonuca baktığımız da hem tedarik sorunu hem enflasyon bizim gibi gelişen ülkelerde daha büyük problem haline geldi.

-Bir bakıyorsunuz bir anda raflarda KDV yansımaları olmuyor. Zabıtalar denetlemeleri yapıyor falan...Problemler büyük çözülmedikçe enflasyonla ilgili düşük rakam beklemek mümkün değil. Hiç konuşulmayan olaylar var konuşulmasından rahatsız olunan konular var.

"İhtiyacı olan alsın artmaya devam edecek"

-Ev ihtiyacı olan bir an önce alsın. Ev fiyatları artmaya devam edecek. İçeride büyük fırsatçılık var. Kur baskılanıyor 4 aydır böyle. Buna rağmen emlak fiyatları yüzde 100 prim yaptı. Yabancı satış oranlarına bakıyorsunuz son 10 yıldır yabancılara satılan konutlarda artış var. 

Bu yabancılara konut satışı ile problem ortaya çıkıyor. İnşaat şirketleri bloklarını yapıyor sonra vatandaşlık alan kişilere satıyor sonra piyasa oluşuyor.

 Kallavi şirketler lansman düzenliyorlar yabancılar bir iki blok alıyor rant piyasası oluşturuyor. 

"Enflasyon yükselmeye devam edecek"

-Enflasyon rakamları üzgünüm önümüzdeki yılın ortasına kadar yüksek gidecek.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P