banner177

banner193

İSLAM MEMİŞ'TEN ALTIN İÇİN UYARI, ARSA İÇİN TAVSİYE

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın için beklediği zirveyi açıklarken direnç seviyelerine dikkat çekti.

EKONOMİ 04.03.2023, 12:23
İSLAM MEMİŞ'TEN ALTIN İÇİN UYARI, ARSA İÇİN TAVSİYE

Finans analisti İslam Memiş, gram altın için dikkat çeken değerlendirmeler yaptı. Memiş'in beklediği seviyeye dair öngörüleri ve kritik olarak aktardığı 'direnç seviyeleri' dikkat çekti.

Memiş ilk olarak deprem sonrası arsa fiyatlarında yaşanacağını öngördüğü fiyat hareketliliğini değerlendirdi.

ARSA FİYATLARINA DİKKAT

"Arnavutköy bölgesindeydim. 2023 yılında en çok toprak konuşulacak, arazi fiyatları konuşulacak diye ifade etmiştim. Özellikle deprem felaketinden sonra da arsalara talep arttı mı, neler oluyor, insanlar kendilerine yeni arsalar mı bakıyor diye bir araştırma yaptım. Birçok emlakçı ile görüştüm, konuştum. Tapu dairelerindeki hareketlilik arsa üzerine yoğunlaşmış. Türkiye genelinde, sadece Arnavutköy'de de değil. Ciddi bir hareketlilik var. Herkes, müstakil bir ev yaparım düşüncesiyle arazi topluyor. Arsa tarafına olan talebin arttığını gözlemliyoruz. Bu riskler önceden gıda enflasyonuydu, evlerin çok pahalı olmasıydı. Bu sürece 3. şık olarak deprem felaketi eklendi. Toprak ve arazi fiyatlarındaki talebin artmasının nedeninin yanına bir de deprem felaketi girdi. Ciddi bir değer artışı ile karşı karşıya kalacak. Paranız boşa düştüyse. Ev, araba alamıyosanız en azından arsa alın düşüncem var. Nasıl ki son iki yılda Türkiye'de ev, araba fiyatları artışları konuşulduysa bundan sonra arsa fiyatlarındaki değer artışları çok konuşulacak.

Türkiye genelinde yeni imar alanları olacak. Yeni şehirlerle birlikte insanların barınma, güvenli barınma ihtiyaçları da karşılanmış olacak. Nakit parası olanlar için de birçok video çekmiştim. Arsa almak döviz almaya, kuyumcudan altın almaya benzemez. Belediyeye gideceksiniz, tapuyu sorgulatacaksınız. Su havzasına giriyor mu, imarı var mı, tarım arazisi mi? Tapu dairesine gideceksiniz. Burayı alıyorum, şerh var mı, dolandırıcılık hadisesi var mı? Baktınız problem yok, gönlünüze yattı. Ondan sonra iş ticarete kalıyor. Kaporanın açıklamasına şu şu pafta, şu şu parseldeki arsanın ön kaporasıdır diye yazacaksınız. Satın alınca da havale ile satış bedelidir diye numaraları açıklamaya yazıp para transferi yapacaksınız. Çavuş ahbap ilişkisiyle ticaret yaparsanız yaya kalırsınız." 

İslam Memiş, gram altın için şu değerlendirmeleri yaptı:

"Gram altın TL ekranlarda 1116 lira ancak, 1126-41 lira aralığında. 25-30 TL'lik bir makas aralığı var ekranlarla. Yukarı yönlü hareketlerde 1170 lirayı direnç seviyesi olarak takip edeceğiz.

Ons altında 1850 direncini takip edeceğiz. 1840'a kadar yükseldi. Yatay seyrini koruyor. Düşüşler alım fırsatı. Beklentimiz yine pozitif yönde. Ons gümüş 20.85 seviyesinde. Biraz daha bekletiyor. İstediği kadar bekletsin, yıllık getiride altına kıyasla fazla getiri sağlamaya devam ediyor. Düşüşleri alım fırsatı olarak görmeye devam ediyoruz. 13.25 lira gümüşün gram fiyatı fiziki tarafta.

Hem küresel hem de yurt içi piyasalarda siyasi odaklı gelişmeler takip ediliyor. Biraz da bu tarafla oyalanacak piyasalar. Küresel piyasalarda herhangi bir olumsuz gelişme de şu an için yok."

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:58
Yatsı 21:26
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P