banner177

banner193

"KALİFİYE ELEMAN VE USTA EKSİKLİĞİ SEKTÖRDE CAN YAKIYOR"

İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri İş Adamları Derneği’nin (İMSİAD)  Sanayici-Müteahhit Buluşması Numan Kaleli A.Ş.'ye bağlı Viena Mutfak ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Sanat okullarının ve çıraklık okullarını çok etkin hale gelmesi ve sayılarının artması gerektiğinin altını Başkan Andıç, kalifiye eleman ile usta eksikliğinin inşaat sektöründe can yakmaya devam ettiğini ifade etti.

EKONOMİ 02.09.2021, 14:17
"KALİFİYE ELEMAN VE USTA EKSİKLİĞİ SEKTÖRDE CAN YAKIYOR"

İMSİAD üyelerinin birbiriyle olan ticari ve sosyal ilişkilerini geliştirmek için organize ettiği Sanayici-Müteahhit Buluşması’na İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, İMSİAD Yönetim Kurulu, Viena Mutfak firması sahibi Cem Kaleli ve çok sayıda İMSİAD üyesi katıldı.

Buluşmaya iştirak eden İMSİAD üyeleri ve misafirler, Viena Mutfak sahibi Cem Kaleli eşliğinde fabrikayı gezerek üretim hakkında bilgi alırken daha sonrasında ise müteahhitler Numan Kaleli A.Ş.’nin mağazasına giderek ürünleri inceledi.

Son yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlara baş sağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Başkan Mustafa Andıç, sel felaketinde yıkılan binaların kentsel dönüşümün aciliyetini gözler önüne serdiğini, ülkede çok sayıda çürük yapının olduğuna dikkat çekti. Başkan Andıç konuşmasını şöyle sürdürdü, “Daha fazla vatandaşımızın canı yanmadan kentsel dönüşümün çok hızlı bir şekilde yapılması önem arz ediyor. Bir depremde yaşayacağımız can kayıplarını düşünmek bile istemiyorum. Kentsel dönüşümün bir daha kentsel dönüşüm gerekmeyecek şekilde, çok hızlı ve pratik yapılacak hale gelmesi lazım, Devletimiz de buna yol-köprü yapar gibi kaynağını ayırmalı, çünkü bizim vatandaşımızın üste para vererek evini yenilemesi çok zor. Bir de devletimizin kentsel dönüşüme milli güvenlik sorunu olarak masaya yatırıp kuralı, kaideyi ortaya net olarak koyması gerekiyor. Yoksa bizim 100 metre kare bir arsasının üzerinde 5 katlı dairesi olanla anlaşmamız mümkün değil. Bunu ancak devletimiz yapabilir” dedi.

KALİFİYE ELEMAN VE USTA VURGUSU

Sanat okullarının ve çıraklık okullarını çok etkin hale gelmesi ve sayılarının artması gerektiğinin altını Başkan Andıç, kalifiye elman ile usta eksikliğinin inşaat sektöründe can yakmaya devam ettiğini ifade etti.

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, Sanayici-Müteahhit Buluşmasında, yaptığı konuşmada Numan Kaleli A.Ş. şemsiyesi altında çok sayıda ürünlerin tüketicilere ulaştığını ve firmada bulunmaktan mutlu olduklarını belirterek, buluşmaların aralarındaki bağları güçlendirdiğini vurguladı.

Buluşmada konuşan ev sahibi ve Viena Mutfak firması sahibi Cem Kaleli de,  İMSİAD üyelerini ağırlamaktan ve fabrikayı gezdirmekten çok mutlu olduklarını dile getirerek, Sanayici- Müteahhit buluşmalarının özelde İMSİAD Üyeleri arasında ticaretin, genelde ise yerli ürün kullanımının artmasına katkı sağlayacağına inandığını söyledi.  

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:17
Öğle 13:09
İkindi 16:51
Akşam 19:50
Yatsı 21:15
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P