banner201

banner177

banner193

LİMAK DAĞITIMDAN ÇEKİLDİ

Limak Grubu, Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ ile Uludağ Perakende Elektrik AŞ'nin hisselerine sahip Uludağ Enerji'yi altyapı yatırımlarıyla tanınan Actis'e satarak Türkiye'de elektrik dağıtım işinden tamamen çekildi.

EKONOMİ 30.03.2022, 18:19
LİMAK DAĞITIMDAN ÇEKİLDİ

Limak Şirketler Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre grup şirketlerinden Limak Yatırım, Uludağ Enerji Dağıtım ve Perakende Hizmetleri AŞ'nin Actis'e satıldığını duyurdu. İlk olarak Eylül 2021'de imzalanan Hisse Alım Sözleşmesi uyarınca Türkiye Rekabet Kurumu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu onayı ve diğer gerekli izinlerin tamamlanmasının ardından, Uludağ'daki hisselerin tamamı Limak Yatırım'dan Actis'e devredildi.

TÜRKİYE'DE DAĞITIM İŞİNDEN ÇIKTI

Uludağ Enerji'nin satış bedeline dair herhangi bir bilgi aktarılmadı. Enerji Günlğü'nün haberine göre, devre konu şirket Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde elektrik dağıtım hizmetlerini sunan Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ ile bölgedeki görevli tedarik şirketinin sahibi konumunda. Limak Yatırım, Uludağ Enerji'yi Actis'e atarak, 2013 yılından bu yana içinde bulunduğu Türkiye'deki elektrik dağıtım sektöründen tamamen çekilmiş oldu.

ÇALIK İLE KOSOVA'DA DAĞITIMA DEVAM

Limak Grubu'nun Çalık Grubu ile birlikte Türkiye dışında, Kosova'da yürüttüğü elektrik dağıtım faaliyetleri ise devam ediyor. Bu arada Limak Grubu, Türkiye'nin önde gelen elektrik üretim oyuncularından biri konumunda. Limak Yatırım'ın mevcut enerji üretim portföyü 3.629 MW kurulu güce sahip ve 2021 yılında yaklaşık 11 milyar kWh elektrik üretti. Limak Grubu'nun üretim portföyü, yenilenebilir, doğal gaz ve kömür santrallerinden oluşuyor.

EBRU ÖZDEMİR: BU SATIŞ İYİ BİR SİNYAL

Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Limak olarak satıştan elde edilecek kaynağı Türkiye ekonomisine, özellikle Türkiye'de faaliyet gösterdikleri sektörlere yeniden yatırım yapmak için kullanacaklarını söyledi. Özdemir "Ayrıca Uludağ satışının tamamlanmasının Türkiye'de fırsat arayan diğer uluslararası yatırımcılar için de olumlu bir sinyal olacağına inanıyorum" dedi.

ACTIS YENİ YATIRIMLAR PEŞİNDE

Actis Ortağı David Grylls de, satın aldıkları şirketi faaliyetlerini geliştirmek için yönetimi destekleyeceklerini vurgularken "Özellikle müşteri hizmetleri ve yatırıma odaklanmayı bekliyoruz. Bu satın alma, Actis'in Türkiye'deki ilk uzun ömürlü altyapı yatırımı olacak ve gelecekte benzer yatırımları yapmayı dört gözle bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P