banner204

banner177

banner193

banner205

PİYASA DURDU: İMKANI OLAN ŞİMDİ ALSIN

İkinci el piyasasında durgunluk başladı. Hem fiyatların yüksek olması hem de taşıt kredisi faizinin yüzde 2’lere yaklaşması ve vadenin de kısa tutulmasından kaynaklı olarak ikinci el piyasasında yaprak kımıldamıyor. Öte yandan Otomotiv sektörünü zor günler bekliyor. Ham madde ve parça sıkıntısı ve bunların fiyatlarındaki yükseliş henüz fiyatlara tam yansımadı. 2022’de araç fiyatları daha çok yükselecek. İmkanı olanlar imkan dahilinde otomobillerini şimdiden alsınlar" açıklaması yapıldı

EKONOMİ 31.01.2022, 11:19
PİYASA DURDU: İMKANI OLAN ŞİMDİ ALSIN


EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin, imkanı olanların imkanları dahilindeki aracı gecikmeden almasının menfaatine olacağını belirtti. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkan Yardımcısı Görkem Konu ise BDDK'dan taşıt kredilerine yönelik güncelleme talep ettiklerini söyledi.

Türkiye’de Ikinci El otomobillerin fiyatlarının sıfır Otomobil fiyatlarını geçmesi sona erdi. Bazı art niyetli satıcılar sıfırdan daha yüksek Fiyat belirlese de satışını gerçekleştiremeyeceği için fiyatı aşağı çekmeye başladılar.

Çip krizi ile başlayan otomobil üretimindeki azalma sorunları devam ediyor. Küresel çip krizinin bu yıl da devam edeceği beklentisiyle sıfır otomobil sayısı azalırken ikinci ele olan talep artmıştı. Ülkemizde otomobil fiyatlarının çok hızlı yükseliş göstermesinden dolayı bazı art niyetli kişiler ikinci el otomobillere sıfır otomobilden daha yüksek fiyatlar yazmaya başlamıştı.

FİYATLAR İNMEYE BAŞLADI

İkinci el piyasasında hem fiyatların tavan yapması, hem de kredi faizlerinin yüzde 2 düzeyinde olmasından ötürü talep azalmaya başladı. Bundan dolayı satıcılar fiyatları yüzde 20-25 oranında aşağı çekiyor. Kurumsal olarak satış yapan firmalar da reklam vererek fiyatlarını düşürdüklerini açıklıyorlar. İlan sitelerinde ikinci el otomobillerin fiyatlarına bakıldığında sıfır fiyatından düşük olduğu gözlemlenmeye başladı.

“FİYATLAR DAHA ÇOK YÜKSELECEK”

2022 yılının gelmesiyle birlikte otomotiv sektöründeki sıkıntıların bitmediğini, aksine devam ettiğini belirten Şahin “Tüketici açısından en önemli faktör şu anda geçim. Faizin 20 puanın altına düşmesi gerekiyor. Son bir buçuk yıldır yaşadığımız sıradaki araç kuyrukları bitti. Otomotiv sektörünü zor günler bekliyor. Ham madde ve parça sıkıntısı ve bunların fiyatlarındaki yükseliş henüz fiyatlara tam yansımadı. 2022’de araç fiyatları daha çok yükselecek. İmkanı olanlar imkan dahilinde otomobillerini şimdiden alsınlar” değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P