banner177

banner193

SANAYİCİNİN BELİNİ BÜKEN ZAMMA BAŞKAN ÇEVİKEL’DEN TEPKİ

Pandeminin olumsuz etkilerine rağmen üretim hacmi ve istihdam oranlarıyla Türkiye ekonomisini ayakta tutan sanayi kuruluşları doğalgaz zammıyla sarsıldı. TÜGİAD Başkanı Nilüfer Çevikel twitter üzerinden yaptığı açıklamada sanayi ve elektrik üretim amaçlı tarifeye gelen yüzde 15’lik zammı değerlendirdi. Başkan Çevikel, “Doğalgaza yapılan yüzde 15 zam, sanayicinin üretim yükünü iyice artırmıştır” dedi.

EKONOMİ 03.09.2021, 12:16
SANAYİCİNİN BELİNİ BÜKEN ZAMMA BAŞKAN ÇEVİKEL’DEN TEPKİ

Türkiye Genç İş İnsanları (TÜGİAD) Başkanı ve aynı zamanda Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Başkanı Nilüfer Çevikel doğalgaz zammı sonrası twitter hesabı üzerinden bir açıklama yayınladı.

Başkan Çevikel açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

“Ağustos’ta yüzde 1,12 artan enflasyon yıllık bazda yüzde 20’ye yaklaşırken Üretici Fiyat Endeksi de yüzde 32’ye yakın artış gösterdi. Bununla birlikte sanayi ve elektrik üretim amaçlı doğalgaza yapılan yüzde 15 zam, sanayicinin üretim yükünü iyice artırmıştır.

Üretim maliyetlerinin azaltılması kaçınılmazdır. Ülkemizin birinci önceliği olması gereken fiyat istikrarı ile de öngörülebilirlik ve sürdürülebilirlik sağlanabilir. Toplumsal mutabakat, sabır, samimiyet ve yapısal reformlarla enflasyonda başarı elde edebiliriz.

Sıkı para politikası ile enflasyonun kalıcı düşürülmesine faizlerin düşmesinin eşlik etmesi ile birlikte daha çok üretim ve yatırım mümkün olacaktır.”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P