banner177

banner193

SMA SİGORTA İLE KARŞILANMAYACAK HASAR YOK !

Bursa’da yer alan 600 sigorta acentesi arasında çok ayrı bir yer edinen SMA Sigorta hizmet kalitesi ve içeriğiyle sektörde çok ayrı bir konuma yükseldi. Kurumsal firmalara danışmanlık hizmetinin yanı sıra firmalara yurtiçinde ve yurt dışında çözümler üreten SMA Sigorta, yanlış düzenlenen poliçelerden kaynaklı maddi kayıplarını dahi temin etme noktasında hizmet veriyor.

EKONOMİ 01.09.2021, 16:13
SMA SİGORTA İLE KARŞILANMAYACAK HASAR YOK !

Sigortacılık faaliyetleriyle ilgili bilgiler paylaşan SMA Sigorta Kurucu ortağı Aykut Mercan açıklamasında sektöre dair değerlendirmelerde bulundu. Mercan ilk açıklamasında, “SMA Sigorta ile karşılanmayacak hasar yok” dedi.

SMA Sigorta’nın alışılagelmiş sigortacılık faaliyetlerinden farklı bir bakış açısıyla bireysel ve kurumsal hizmet verdiğinin altını çizen Mercan firma hakkında bilgiler paylaştı. Mercan açıklamasında, “SMA Sigorta 2014 yılında acentelik faaliyetlerine başladı. Son 1 yıldır ise kadrosuna nitelikli personeller katan şirketimiz güçlenerek yoluna devam ediyor.  Firmamız Bursa merkezli olarak faaliyetlerine devam ediyor.”

“SİGORTACILIK DENİNCE AKLA KASKO VE TRAFİK SİGORTASI GELMEMELİ!”

Sigortacılık sektörünün hak ettiği yerde olmadığını aktaran Mercan, “Sigortacılık deyince akla sadece kasko ve trafik geliyor maalesef. Ancak sigortacılık sadece bunlardan ibaret değil. Bir işletmenin doğru verililerle, doğru bir şekilde poliçesinin yapılması sigortacılık faaliyetleri önemli rol oynuyor.”

YANLIŞ DÜZENLENEN POLİÇELER FİRMALARI ZARARA UĞRATIYOR

SMA Sigorta olarak ağırlıklı olarak sanayi alanında faaliyet gösteren işletmelerden oluştuğunu aktaran Mercan, “Bireysel müşterilerimiz elbette önemli, bizim fark yarattığımız noktalar kurumsal firmalar. Kurumsal  ve marka bilinirliği olan firmalarla iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Ucuz fiyatı değil, doğru teminatı hedefleyen sigorta acentesiyiz. Kurumsal firmalar, düzenlenen yanlış poliçelerden dolayı birçok sorun yaşıyor. Yanlış poliçelerin yapılması demek oluşabilecek bir kaza veya hasar anında tazminat alamaması anlamına geliyor.” dedi.

“YAPILAMAYACAK BİR POLİÇE VEYA İÇERİK YOK”

Firmaların oluşabilecek hasar anında zararlarını karşılayabilmesi için hazırlanan poliçenin önemine dikkat çeken Mercan, “Doğru teminatlarla, doğru fiyatlarla, doğru işi yapmak, doğru içerikli ürünleri ihtiyaç sahiplerine sunmak gerekiyor. Bizler bu dengeyi sağlamaya çalışıyoruz. Bilinenin anılanın aksine daha doğru bir pozisyona getirmek istiyoruz. İçerik olarak yanlış bir uygulamanın içerisinde asla yer almıyoruz. Ulaşılabilir olmak, doğru işi doğru şekilde yapabiliyor olmak burada çok önemi Ekibimiz sektöre yıllarını vermiş isimlerden oluşuyor. Firmalar bu sebepten sigorta şirketlerinin tüm çözümlerini bizde üretebilirler.   Yapılamayacak bir poliçe veya içerik yok.” İfadelerini kullandı.

“ÖZENSİZ VE GÜVENSİZ POLİÇELER ZARARA UĞRATIYOR”

Özensiz hazırlanan poliçelerin firmaları çok büyük zarara uğrattığına değinen Mercan, “Çok cüzi rakamlara mal olan maddeler poliçelere eklemeyerek, firmanın yaşadığı hasar anında çok büyük bedeller ödemesine sebep oluyor.  İhtiyacı doğru tespit etmek gerekiyor. Firmaların veya kişilerin beklentilerine ve taleplerine göre doğru bir içerik hazırlandığı takdirde kimse mağdur olmaz. Ama görüyoruz ki birçok sebepten dolayı poliçe kesilme durumları oluyor. Az maliyet olsun mantığıyla yapılan sigortalarda, hasar anında sigorta şirketi de ona göre proporsyon uyguluyor ve hasarda olması gereken ödemeyi ödeyemez hale geliyor.” diye konuştu.

“YURTİÇİ VE YURTDIŞINDA FİRMALARA ÇÖZÜMLER ÜRETİYORUZ”

“TÜM SİGORTA ŞİRKETLERİYLE ÇALIŞIYORUZ”

Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği’ne (TSRSB) kayıtlı tüm sigorta şirketleriyle çalışabildiklerine değinen Mercan, şöyle devam etti; “Buraya kayıtlı tüm sigorta şirketlerini dışında, yurtdışında da sigortacılık anlamında çözüm üretebiliyoruz. Buradaki sigorta taleplerine göre yurtdışından bir brokere ulaşıp çözüm üretebiliyoruz.  Örnek verecek olursak, ürün sorumluluk poliçelerini zaman zaman Türkiye’deki mevcut sigorta şirketleri bu kapasiteyi tek başına üstelenemiyorlar. Birkaç sigorta şirketini ortak bir platformda buluşturup poliçe yapabiliyoruz ya da yurtdışındaki sigorta şirketlerinden çözüm üretebiliyoruz. Bursa’da bunu yapan sayılı acentelerden biriyiz. SMA sigorta olarak en büyük hedefimiz sigortacılığa bakış açısını değiştirebiliyor olmak.  Trafik, konut, DASK, sağlık, kaskodan, tamamlayıcı sağlık sigortasına tüm branşlarda hizmet vermenin yanı sıra daha da büyük bir hacimle bahsedecek olursam ürün sorumluluk ve kurumsal hizmet verme noktasındayız. Ancak sigortacılık sadece bu branşlardan ibaret değil. Sigortacılık tecrübemizi herkese aktarmak istiyoruz.”

“FİRMALARIN ÖDENMEYEN HASARLARINI ÖDENEBİLİR HALE GETİREBİLİYORUZ”

“Ücretsiz danışmanlık hizmetlerimiz de oluyor. Firmaların ödenmeyen hasarlarını ödenebilir hale getirecek kritik bilgiler paylaşarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hasar tazmini yönteminde sigortacılığa inançları değişiyor. Ulaşılabilir olmalıyız. Bilgi dağarcığı ve tecrübemizle sigortacılığı basite indirgeyen ve firmaları zarar uğratan birçok yerden farklı bir konumdayız.  Sigortayı gereksiz bir gider olarak görmemeleri gerekiyor. Bu gerçeği daha anlaşılabilir kılarak, somut örneklerle anlatıyoruz ve fayda sağlamaya çalışıyoruz.”

BURSA’NIN SAYILI FİRMALARI ARASINDA YER ALIYOR

SMA Sigorta’nın diğer firmalardan farklarına değinen Mercan, “Firmaların, müşterilerimizin ihtiyaçlarını yerinde tespit ediyoruz. Sigorta talebini yapan yerin analizini yaparak, ihtiyacını ona göre belirliyoruz. Sigortacılık sadece yangın, yıldırım veya hırsızlık poliçesi değil. Fabrikadaki ihtiyaç, 3. kişilere verebilecekleri sorumluluk, komşusuna verebileceği sorumluluk veya personelin iş kazalarıyla alakalı işveren sorumluluk poliçeleri vesaire… Bunlarda biz üst limitlerde içerikler sunuyoruz.  Bizi ayıran şey içerik. Doğru analizle doğru içeriği ihtiyaç sahibine sunabiliyor olmak.  Mevcutta Türkiye’de yürürlükte olan poliçe tazminine yetkili kılınan tüm sigorta şirketleri ile çalışabiliyoruz. Hepsinin genel müdürlük nezdinde de ilişkilerimiz iletişimimiz mevcut. Türkiye’de çözüm üretilemeyen işlerle alakalı da yurt dışındaki sigorta şirketlerinden brokerlerdan plasman yaparak çözüm üretebiliyoruz.  Bursa’da kayıtlı 600 tane acente var. 600 sigorta acentesinin içerisinde bu hizmeti verebilen kişi sayısı bir elin parmak sayısını geçmez. Sigortacılık mesleğini daha da yukarlara çıkarmamız gereken bir mesleğiz bunu başarmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Mesleğe hakim olmanın yanı sıra hukuki anlamda da bilgi sahibi olabilmek önemli, sadece poliçede yazan metinler değil hukuki tarafını da bilmek gerekiyor. Tüm branşlardaki genel şartları yıllardır içinde olduğumuz için biliyoruz.”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:58
Yatsı 21:26
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P