banner209

banner177

banner193

"Üretemezsek Türkiye'de tekstil sektörü yakında bitecek"

 Nilüfer Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (NİLSİAD) ve Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Değerler Buluşuyor, Tecrübe Konuşuyor’ seminerlerinin altıncı konuğu Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek oldu.Bursa iş dünyasının tanınmış isimlerini bir araya getiren etkinliğe,Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de katıldı.

EKONOMİ 27.11.2019, 10:48
"Üretemezsek Türkiye'de tekstil sektörü yakında bitecek"

NOSAB İdari Hizmet Binası Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere, NİLSİAD Yönetim Kurulu ve NOSAB Müteşebbis Heyeti Başkanı Yalçın Aras, NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı ve OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Erol Gülmez, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve BEV Başkanı Aytuğ Onur, MARSİFED Başkanı Ramazan Kaya, iş insanları Fahrettin Gülener, Yeşilova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Yeşilova ve NOSAB’da faaliyet gösteren çok sayıda sanayici ve iş insanı ile birlikte meslek lisesi öğrencisi katıldılar.

Programın açılış konuşmasını yapan NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı ve OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Erol Gülmez, 24 Kasım Öğretmenler Günü ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün önemini vurguladı. Gülmez, “Hüseyin Özdilek ile daha önce yaptığım sohbetlerde onun başarısının tesadüf olmadığını anladım. Bugün yapacağı sunumda sizler de bunu göreceksiniz” dedi.

NİLSİAD Yönetim Kurulu ve NOSAB Müteşebbis Heyeti Başkanı Yalçın Aras da yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Şahsına münhasır ve renkli kişiliğiyle, Bursa’nın en önemli iş adamlarından Hüseyin Özdilek’i dinlemekten keyif alacağınıza inanıyorum. Toplantımızın katılımcılar için faydalı olması diliyorum.”

“Girişimcilik çocukluktan başlar”

Değerler Buluşuyor Tecrübe Konuşuyor seminerlerinin 6’ın konuğu olan Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek de, yaptığı sunumda çocukluk yıllarından, eğitimden, iş hayatına kadar birçok alanda tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

İş hayatına çocukluğunda başladığını belirten Özdilek, girişimciliğin çocuklukta başladığını söyledi. Özdilek, “Mücadele hayattır ve hayatı mücadele olarak görmek zorundayız. Çocukken, ticarette bir gün çalışmanın, bir haftalık çalışmaya bedel olabileceğini fark ettim. O zamanlar, gelecekte ticarete yatkın olup, elimdeki malın kıymetini bilmem gerektiğini anladım. İnsanın karnı doyduktan ve sağlığı yerinde olduktan sonra, yorulmaktan yüksünmemesi gerekiyor. Yorulmak, insana zevk verir. Yorgunken içtiğiniz suyun, ne kadar lezzetli olduğunu görürsünüz, Yorgun geçen bir günün ardından, bir duş alıp, yatağa yattığınızda derin bir uykuya dalarsınız ve yorgunluğunuz geçer. Bütün mesele, yorgunluğunuzun bir amacı olmasıdır. Bu yorgunluğun sonunda muhakkak bir kazanç sağlayacaksınız. Kolay para kazanmanın yolu yok. Doğru kazanmanın yolu mücadeleden ve helal kazançtan geçer” dedi.

“Yerli sermaye ile kalkınmamız önemli”

Türkiye’nin hala gelişmekte olan bir ülke durumundu bulunduğunu belirten Özdilek, “1971’de üniversiteye girmek için farklı Avrupa ülkelerinde dolaştım. Bu benim vizyonumu genişletti. O zamanlar fark ettim ki, Türkiye’nin gelişmiş bir ülke olması için sanayi, tarım ve hizmet sektörlerinde organize olması lazım. Yabacı sermayeyle Türkiye’nin kalkınması önemli ama yerli sermayeyle kalkınması daha da önemli. Bunun için; planlama, organizasyon, üretim ve pazarlamayı doğru bilen girişimcilerin önünde, kurumsallaşmış işletmelerle Türkiye kalkınabilir ve gayri safi milli hasılasını artırabilir” dedi.

Dünyanın gayri safi milli hasılasının 85 trilyon dolar olduğunu ve bunun yüzde 55’ine yakının ABD, Çin, Japonya, Almanya ve İngiltere’nin kazandığına dikkat çeken Özdilek, “Bu ülkelerde organizasyon, planlama ve pazarlama becerileri var. Artık gelişmiş ülkeler, katma değeri yüksek, gelişmiş teknoloji ürünleri üretiyorlar. Ağır işçilik gerektiren ve ticari değeri yüksek olmayan ürünleri ise az gelişmiş ülkelere ürettiriyorlar. Bu anlamda, marka üretmezsek, Türkiye’deki tekstil sektörünün yakında biteceğini düşünüyorum. Fason üretim Hindistan, Pakistan gibi iş gücü maliyeti düşük ülkelere kayıyor. Ülkemizdeki tekstilcilerin, fason üretimi bırakıp, markalaşma yolunda adımlar atması gerekiyor” diye konuştu.

“Kalkınmanın yolu katma değerli üretimden geçiyor”

Türkiye’nin kalkınmasının katma değerli mallar üretmekten geçtiğini vurgulayan Hüseyin Özdilek, sözlerini şöyle sürdürdü; “Gözümüzü dört açmalıyız. Bilgi toplumu olmamız lazım. Hangi işi yaparsak yapalım, severek yapmalıyız. Bir diğer üzerinde durmamız gereken nokta ise tasarruf; elimizdeki bütçeye göre harcama yapmalıyız. Kazancımızı yükseltmek için, kaynaklarımızı genişletmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Hüseyin Özdilek’ten gençlere tavsiyeler

Özdilek Holding olarak 8 bin kişilik istihdamla, Türkiye için çalıştıklarını ve hedeflerinin yapancı firmalarla rekabet ederek, rekabet piyasası içinde tüketiciye en uygun malı, en uygun fiyata sunmak olduğunu ifade eden Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, gençlere de şu tavsiyelerde bulundu; “Gençler kesinlikle ellerindeki değerlerin kıymetini bilmeliler. Lüks içinde yaşamayı hedeflememeliler. Temel ahlaki kuralları unutmamalılar; dürüstlükten ödün vermemeliler, sorumluluklarını iyi bilmeliler. Kanun ve kurallara, başkalarının hakkına saygı duymalılar. Çalışkan, iradeli ve kararlı olmalılar. Dakikliğe önem vermeliler. Bunları yaptığınız zaman mutlaka karşılığını alırsınız.”

Konuşmasının sonunda katılımcıların sorularını da yanıtlayan Hüseyin Özdilek’e, NİLSİAD Yönetim Kurulu ve NOSAB Müteşebbis Heyeti Başkanı Yalçın Aras, NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı ve OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Erol Gülmez tarafından, adına dikilen fidanın sertifikası takdim edildi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:56
Öğle 13:06
İkindi 16:56
Akşam 20:06
Yatsı 21:36
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P