Yalıtım ürünleri ve yapı kimyasalları sektöründe Türkiye’nin önde gelen firmaları arasında yer alan EPSA’nın başarı hikayesini yazan EPSA Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, yeni yatırımlarına ilişkin bilgiler paylaştı.

EPSA, ÜRETİM TESİSİ SAYISINI 3’E ÇIKARACAK

Cumhuriyetin 100. yılında yeni hedeflere yeni yatırımlarla ilerlediklerini ifade eden Nurcan Özdemir Sektörde 23 yılı geride bıraktıklarını hatırlatarak, “Sıfır sermaye ve maksimum cesaret ile çıktığım girişimcilik yolunda çeyrek asrı geride bıraktım. Bugün EPSA markası ile yalıtım ürünleri ve yapı kimyasalları sektöründe Barakfakih’de bulunan fabrikamızda hem yurt içi hem de yurt dışına üretim gerçekleştiriyoruz.

2023 yılının başında Eskişehir OSB’de hayata geçirdiğimiz yeni üretim tesisimizde 13 bin metrekare kapalı alanda Endüstri 4.0 üretim gerçekleştiriyoruz. 2024 yılının mart ayı içerisinde tamamlamayı hedeflediğimiz Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (TEKNOSAB) 14 bin metrekarelik alanda fabrika inşaatımızı tamamlayıp en kısa sürede üretime başlamayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

 “İNŞAAT VE KİMYA SEKTÖRLERİNE DÜNYA ÇAPINDA ÇÖZÜMLER SUNUYORUZ”

Üç ana grupta uzman mühendis, tasarım ekibi, deneyimli kadrosuyla üretimlerini gerçekleştirdiklerini ifade eden Özdemir, “EPS (strafor) ambalaj, EPS ısı yalıtımı levhaları ve yapı kimyasalları olmak üzere uzman kadromuzla üretim yapıarken, üretim noktamızla hem yurt içi hem de yurt dışına üretim gerçekleştiriyoruz. İnşaat ve kimya sektörlerinde dünya çapında çözümler sunuyor; Otomotiv, gıda, tüketici elektroniği, beyaz eşya, farklı sektörler için strafor ambalajlar, su ve nemden etkilenmeyen darbe dayanımlı ürünler üretiyoruz. Yaklaşık 10 ülkeye ihracatımız bulunmaktadır. Hedefimiz ihracat yaptığımız ülke sayısını her yıl istikrarlı bir şekilde artırarak dünya pazarlarından daha fazla pay almaktır.” diye konuştu.

TEKNOSAB’DA TAMAMEN AR-GE İNOVASYONA YÖNELECEĞİZ

Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi’nde (TEKNOSAB) Endüstri 4.0 odaklı üretim için gün saydıklarını ifade eden Özdemir şöyle devam etti, “Türk sanayisi artık yeni bir dönüşümün arifesinde bulunmaktadır. Sanayicilerimizin gerekli motivasyon ve destekle altından kalkamayacağı hiçbir iş yoktur. TEKNOSAB’daki yeni üretim tesisimizde yüzde 100 endüstri 4.0 tabanlı bir üretim modelini benimseyerek tamamen Ar-Ge ve inovasyona yöneleceğiz. Bu alanda bize değer katacak insan kaynağının takviyesi için çalışmalarımızı büyük ölçüde tamamladık.  Mevcut sektörlerimizde faaliyetlerimizi sürdürürken BTSO çatısı altında kurulan farklı kümeler üzerinde de araştırmalarımızı sürdürüyoruz. TEKNOSAB bizim için yeni biri ufuk olacak.” ifadelerini kullandı.

EPSA’NIN YENİ YATIRIMLARIYLA BİNALARIN ÖMRÜ UZAYACAK

Epsa Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, yeni fabrikanın tamamlanmasıyla birlikte hazır şaplar, çelik sıvalar ve teras, temel gibi ıslak hacimlerde su yalıtımını hızlı bir şekilde çözebilecek hazır teknik ürünlerin üretimine ağırlık vereceklerini ifade etti.  Burada çözüm odaklı, teknik özellikleri yüksek, katma değerli ürünlere odaklandıklarını belirten Nurcan Özdemir, “Binaları korozyondan korumak, depreme karşı dayanıklılığını artırmak ve daha hızlı inşaat yapmak için hazır şaplar, çelik sıvalar ve teras, temel gibi ıslak hacimlerde su yalıtımını hızlı bir şekilde çözebilecek hazır teknik ürünler üreteceğiz. Depremden sonra hızlı bir şekilde bu işe odaklandık. Çünkü binaların yapısını bozan unsur sudur. Binaların uzun ömürlü olması, deprem gibi afetlere dayanıklılığının artması için teknik özelliği yüksek ürünlerin kullanılması önemli. Bu aynı zamanda milli servetin ülkede kalması demektir. Bu konuda müteahhitlerin de bilinçlenmesi önemli” dedi.

“İNŞAATLARDA KULLANILAN ÜRÜNLER SERTİFİKALANDIRILMALI”

Enerji verimliliğinin önemine de dikkati çeken Nurcan Özdemir, sanayiden başlayacak enerji verimliliği çalışmalarıyla maliyetleri düşürürken ekolojik dengenin de korunabileceğini belirtti. Özdemir şunları söyledi: “İnşaatlarda ve mevcut yapılardaki yalıtımı, kalınlığı hızlı bir şekilde artırmamız lazım. Enerjiyi daha az tüketen evler üretmemiz gerekiyor. Ülke olarak birincil önceliğimiz enerji verimliliği olmalı. Deprem bölgesindeyiz, kentsel dönüşüm var. Öte yandan Türkiye’de inşaatlarda kullanılan yalıtım malzemesi de dahil tüm ürünlerin sertifikası ve garantisi olması gerekiyor. Bu kaliteyi de getirecektir. Ayrıca milli servetin heba olmasının da önüne geçecektir.”

“EPSA, İÇ PAZARDA DA BÜYÜMEYİ SÜRDÜRÜYOR”

Katma değeri yüksek yapı kimyasalları alanında büyümeyi hedeflediklerini anlatan Özdemir, tüketicinin doğrudan ulaşabileceği, yapı marketlerinden temin ederek kolay uygulama yapabileceği ürünler üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Isı yalıtımının önemine de işaret eden Nurcan Özdemir, “Isı yalıtımına sadece sıcağın dışarı çıkmaması olarak bakmamak lazım. Sıcaktan ve soğuktan binaları korumak, daha az enerji tüketmek, doğayı daha az kirletmek için de çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki süreçlerde bu ürünlere ağırlık vereceğiz. Daha doğa dostu, herkesin uygulayabileceği ürünler üreteceğiz. Öte yandan katma değeri yüksek, herkesin yapamadığı ürünler üretiyoruz. İnşaat sektöründe marka bilinirliğimiz çok arttı” diye konuştu. İnşaat sektöründe yapı malzemesi olarak ürettikleri ürünlerin ihracatında da hız kazandıklarını kaydeden Özdemir, ihracatın olumlu etkisinin yanı sıra iç pazarda da büyümeyi sürdüreceklerini aktardı. Yurt içinde bayilik sistemi ile çalıştıklarını belirten Nurcan Özdemir; Çanakkale, Eskişehir, Yalova, Orhangazi, Bursa ve Adapazarı olmak üzere 5 bölge müdürlüğümüz var. Epsa’nın yaklaşık 170 bayisi bulunuyor” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi