Geçtiğimiz yıllarda hizmete gire Harmancık Eko Turizm Tesisleri ve Harmancık Kamp, Karavan alanı tesis hizmetleriyle Türkiye’nin doğa turizminde önemli rotalardan biri olmayı başardı.

Bungolov ev, karavan ve çadır gibi birçok konaklama alternatifinin sunulduğu Harmacık’ta aynı zamanda tesis içerisinde yer alan restoranda yöre yemeklerinin yanı sıra Türk mutfağının birçok lezzeti yer alıyor.

Tüm Türkiye’yi Harmancık’a davet ederek tatil yapmak isteyenlerde tavsiyelerde bulunan Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş tesis hakkında bilgiler verdi. Başkan Ataş ilk olarak, karavan ve kamp yapmak isteyenlere Harmancık Kamp ve Karavan Alanı’nı şöyle anlattı, “Kamp ve karavan alanı mevcutta yer alan Eko Turizm sosyal tesisleri bünyesine dahil edilerek dizayn edildi.

Uluslararası standartlara sahip kamp ve karavan alanında konaklayacak vatandaşlarımızın rahatlığı için her şeyi düşündük ve uyguladık. Tesis içerisinde yer alan konferans salonu farklı etkinliklerin yapılmasına olanak tanımaktadır.

Tesise gelen ziyaretçiler bisiklet, atv ve doğa yürüyüşü turlarına katılım sağlayabilmektedir. Tesise ait olan arazide karavanında konaklamak isteyen ziyaretçiler için yer verilmektedir.

Bunun yanı sıra ziyaretçiler tesisin yakınlarındaki Okçu Şüca’nın heykelini, Çardı Mahfel sosyal tesisini ve Roma dönemi kalıntıları üzerine inşa edilen ılıca köyü Ilıcaksu’yuda ziyaret edebilirler. Kütahya Tavşanlı karayolu üzerinde bulunan ve Karaca Mahallesi’ndeki Karaca Göleti’de sportif olta balıkçılığı için uygundur.” dedi.

KAMP KARAVAN FESTİVALİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği, Harmancık Belediyesi ve Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu’nun katkılarıyla bu sene ikincisi düzenlenen ‘Bursa Kamp ve Karavan Festivali, Harmancık Karavan Parkı’nda kamp, karavan ve doğa tutkunlarını buluşturduğunu aktaran Başkan Ataş,

“ Türkiye’nin farklı bölgelerinden Bursa'nın Harmancık İlçesi'ne gelen kamp ve karavancılar, Uludağ’ın güney yamaçlarındaki ormanlık alanda kurulan karavan parkına yerleşti. Doğa ve karavan tutkunları eşsiz Uludağ manzarasının keyfini 3 gün boyunca doyasıya yaşadı. Festival kapsamında hazırlanan ‘2. Bursa Organik Ürünler Şenliği’ de katılımcılardan büyük ilgi gördü. Bölgede organik üretilen ürünleri tatma imkanı bulan misafirler, yemek ve içecek ihtiyaçlarını organik ürünlerle karşıladı. Organik Ürünler Şenliği kapsamında Bursa’da gıda üretimi yapan kadın kooperatifleri ile Orhaneli, Harmancık, Büyükorhan ve Keles bölgelerinde yetiştirilen tarım ürünleri tanıtıldı.


Festival, kamp ve karavancıların yerleşmesinin ardından Uludağ’ın çam ormanları içerisinde sabah sporu yapılmasıyla başladı. Ödüllü macera parkuru yarışması ve Karagöz-Hacivat gösterisiyle devam eden festivalde, Türkiye’ye karşı duyduğu sempatiyle dikkatleri üzerine çeken ve klasik otomobiliyle birlikte yaptığı şehir ziyaretlerini ve deneyimlerini sosyal medyadan geniş kitlelere duyuran Franzisca Niehus’un (@travelcomic) söyleşisi de büyük ilgi gördü. Ünlü müzik grubu ‘Gece Yolcuları’nın da sahne aldığı festivalde, kamp ve karavan tutkunları doyasıya bir müzik şöleni yaşadı.” Dedi.

 

Editör: Haber Merkezi