banner204

banner177

banner193

banner205

YAYIN İLKELERİNİ İHLAL ETTİĞİ ANLAŞILAN MEDYA KURULUŞLARINA RTÜK'TEN CEZA YAĞDI!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, yayın ilkelerini ihlal ettiği gerekçe göstererek FOX TV, Flash Haber, Halk TV ve Tele1'e idari para cezasına çarptırdı.

GENEL 05.04.2023, 16:00
YAYIN İLKELERİNİ İHLAL ETTİĞİ ANLAŞILAN MEDYA KURULUŞLARINA RTÜK'TEN CEZA YAĞDI!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, bazı televizyon kanallarına cezai yaptırım uyguladı. RTÜK, haftalık olağan toplantısında izleme dosyalarını görüştü. Toplantının ardından birçok kanala ceza verildi.

FOX TV'YE PARA CEZASI

RTÜK'ten yapılan açıklamaya göre, bugünkü toplantıda Üst Kurul, izleme raporlarını görüştü. FOX TV'de Ana Haber Bülteni sunucusunun "yayında basın mensubu kimliğini bir kenara bırakıp adeta bir muhalefet siyasi parti temsilcisi gibi tavır takınarak" yayıncılık ilkelerini ihlal ettiği gerekçesiyle kanala idari para cezası uygulandı.

YAYINCILIK İLKELERİNİ İHLAL ETTİKLERİ TESPİT EDİLDİ

Flash Haber, hakkında yakalama kararı bulunan bir konuğun, "hükümetin deprem bölgesindeki insanları yalnızlığa terk ettiği ve yıkıntılardan insanları çıkarmayarak enkaz kaldırma çalışmalarına başladığı" şeklindeki asılsız iddialarla yayıncılık ilkelerini ihlal ettiği gerekçesiyle idari para cezası verildi. Halk TV ile Tele1'e ise yayınlarda resmi açıklamalara rağmen gerçek dışı iddialarda bulunulduğu gerekçesiyle idari para cezası yaptırımı uygulandı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P