banner177

banner193

ALFATLI’DAN BASIN VE MEDYA SEKTÖRÜ İÇİN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı yaptığı açıklamada 2021 yılı asgari ücretini değerlendirirken basın ve medya sektörü için de önemli çağrıda bulundu. Alfatlı , “Asgari Ücret verilebilecek en düşük ücrettir ,temel ücret haline gelmemelidir. Basın ve medya Sektörüne de acilen destekler sağlanmalıdır.

GÜNDEM 29.12.2020, 15:07 29.12.2020, 15:22
ALFATLI’DAN BASIN VE MEDYA SEKTÖRÜ İÇİN ÖNEMLİ ÇAĞRI



BBP İş Dünyasından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, “İnsanca yaşanabilecek ücretin bu olmadığını biliyoruz. Hem işgören hem de işverenin mutlu olabileceği tablo da bu değil. 3 bin 577 TL brüt, AGİ dahil çalışanın eline geçen 2 bin 825 TL ve bu tutarın işverene maliyeti ise 4 bin 203 TL. Bu şekli ile açıklanan asgari ücret hem çalışanı hem de işvereni memnun etmemektedir. Asgari ücretin üzerindeki tüm yükler imkan varsa tamamen kaldırılmalı, yoksa da bu yükler azaltılarak, bu ücret daha yaşanabilir hale getirilmelidir.” dedi.

“BASIN VE MEDYA KURULUŞLARI DA  DESTEKLERDEN FAYDALANMALIDIR”

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem ALFATLI, Pandemi döneminde iş yoğunluğu artan, Tarafsız ve doğru haberin peşinde koşan, yazılı ve görsel fedakar basın ve medya sektörünün de esnaf için sağlanan kira ve stopaj desteğinden faydalanması gereken grupta bulunmadığı, bu kesimlerin de mutlaka destekten faydalanması gerektiğini belirtti.

“BASIN VE MEDYA KURULUŞLARI CİDDİ DERECEDE ETKİLENDİ”

ALFATLI, “Pandemi döneminde tüm sağlık çalışanları ve emniyet güçleriyle beraber basın sektöründe çalışanların da iş yoğunluğu muazzam derecede artmıştır. Ne var ki gelirleri de bir o kadar azalmıştır. Çünkü Pandemi önlemleri kapsamında birçok sektörün faaliyetleri durdurulmuş, birçok meslek grubu iş yapamaz hale gelmiştir. Bu durum ülke ekonomisini etkilediği kadar tek gelir kaynağı reklam ve ilan olan medya ve basın sektörünü de ciddi derecede etkilemiştir” dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı ALFATLI; Hükümetin, Pandemi döneminde zor günler yaşayan esnaf için açıkladığı kira ve stopaj desteğini değerlendirdi. Pandemi döneminde iş yükü artan ve gelirleri neredeyse yok denecek kadar azalan bazı sektörlerin bu destekten mahrum kaldığını belirten ALFATLI, bu sektörlerin başında basın ve medyanın geldiğini ifade etti. Pandemi sürecinde tarafsız ve doğru bilgi kaynağı ,kamuoyuna en sağlıklı bilgiyi ulaştıran, kamuoyunun gören gözü, duyan kulağı olan basın çalışanlarının da desteğe ihtiyacı olduğunu hatırlatan ALFATLI, Pandemi nedeniyle esnafın işyerlerini kapatması ve ekonomik darboğaz nedeniyle tek gelir kaynağı reklam olan basın sektörünün zorlu bir süreç yaşadığını söyledi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı ALFATLI “Özellikle Covid-19'a karşı verdiğimiz mücadelede basının öneminin ve desteğinin ne kadar büyük olduğunu gördük. Pandemi sürecinde bizlere en sağlıklı bilgiyi ulaştıran, kamuoyunun gören gözü, duyan kulağı olan, basın kuruluşları ve basın çalışanlarının da desteğe ihtiyacı olduğunu hatırlatmak istiyorum. Pandemi ve genel anlamda ekonominin durumu dikkate alındığında bu sektörde faaliyet gösteren insanların aldıkları reklamlar neredeyse sıfırlanmıştır. Bu insanlar da ülke ekonomisi için diğer sektörler kadar önemlidirler ve üstelik anayasada özgürlükleri güvence altına alınmış bir sektörün çalışanlarıdırlar.

ALFATLI, 2021 yılının ,tüm dünyada sağlık, refah, huzur ve barışın hakim olması , daha adaletli ve paylaşımcı bir dünya olması dileklerinle sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P