banner177

banner193

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI SONA ERDİ: İŞTE İLK AÇIKLAMA

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda başlamıştı. Görüşme sona erdi. Konuyla ilgili TÜRK-İş'ten açıklama geldi.

GÜNDEM 19.06.2023, 12:51 19.06.2023, 12:53
ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI SONA ERDİ: İŞTE İLK AÇIKLAMA

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise toplumun tamamını ilgilendiren yeni asgari ücret rakamıyla ilgili süreç devam ediyor.

İlk toplantısını 13 Haziran'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştiren komisyon, ikinci toplantı için bugün saat 10.00'da bir araya geldi.

Toplantıya Bakanlığı temsilen Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl Başkanlık ederken, işveren tarafını temsilen Pevrul Kavlak Başkanlığı’ndaki TÜRK-İŞ heyeti, İşveren tarafını temsilen ise Akansel Koç başkanlığındaki TİSK heyeti yer aldı.

"BAYRAM ÖNCESİ SONUÇLANMASINI BEKLİYORUZ"

Görüşmenin ardından Türk-İş Temsilcisi Ramazan Ağar şu ifadeleri kullandı: "Türk lirası üzerinden görüşüyoruz dolar üzerinden pazarlık yapmıyoruz. Asgari ücret geçim ücreti değil. Asgari ücretten aşağı bir işçinin çalıştırılamayacağı anlamına gelir. Bu hafta bunu sonuçlandıracağız. Vedat bey 500 dolar rakamını telaffuz etti. bunlar görüşüldü konuşuldu. İnsanların alım gücünün artırılması için ara zam için görüşüyoruz. Bayram öncesi sonuçlanmasını bekliyoruz. Rakam belli olmadı, bu hafta 3. kez bir araya geleceğiz."

TİSK VE TÜRK-İŞ BAŞKANLARI BAKAN IŞIKHAN İLE GÖRÜŞECEK

Öte yandan, komisyon toplantısının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol saat 14.00'te bir araya gelecek.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:23
Güneş 05:59
Öğle 13:06
İkindi 16:55
Akşam 20:03
Yatsı 21:33
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P