banner204

banner177

banner193

banner205

AYLİN'İN KATİLİ, "Beni idam edin yoksa intihar ederim"

Maltepe'de öğretim görevlisi Dr. Aylin Sözer'in(48) boğazını kesmesinin ardından cesedi yakmaya çalışan Kemal Ayyıldız'ın, ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle yargılandığı davada çarpıcı söylemlerde bulundu. İşte detaylar

GÜNDEM 06.04.2022, 14:58
AYLİN'İN KATİLİ, "Beni idam edin yoksa intihar ederim"

 Ayyıldız, suçlamaları kabul etmeyerek, "Benim Aylin Sözer'i öldürmek gibi bir kastım ve amacım olmadı. Ben yediğim darbeden sonra ne olduğunu hatırlamıyorum. Ben sadece doğruyu istiyorum. Eğer bulamıyorsanız bana istediğiniz cezayı verin, hatta beni idam edin. Etmezseniz ben intihar ederim" dedi.

Maltepe'de 29 Aralık 2020 tarihinde İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde öğretim görevlisi Dr. Aylin Sözer'i (48) boğazından bıçaklayarak öldüren ve cesedini yakmaya çalışan Kemal Ayyıldız'ın (33) "tasarlayarak, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme", "silahla, konutta nitelikli yağma", "mala zarar verme", "banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması", "nitelikli hırsızlık" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 35 yıl 6 aya kadar hapis talebiyle yargılanmasına devam edildi. Anadolu 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Kemal Ayyıldız Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken, hayatını kaybeden Aylin Sözer'in kardeşi Nilay Sözer ve taraf avukatları salonda hazır bulundu.

"BIÇAKLA KARŞI KOYMAYA ÇALIŞTI"

Duruşmada tanık olarak dinlenen polis memuru, "Olayın olduğu yere giden ilk polis ekibiyiz. Talimatla çilingirle kapıyı açmak istedik. Kapının açılmasına engel olacak barikat yapıldığını ve kapının içeriden kilitlendiğini gördük. Kapıyı açmaya çalıştığımızda şahıs elinde bıçakla bize karşı koymaya çalıştı. Üzerimize doğru önce yanıcı bir sıvı madde döktü ve arkasından tüple ateşe verdi. Kendisine defalarca teslim olmasını söyledik. Ancak karşılık vermedi. Sonra yangın büyüdü, itfaiyeye haber verdik. Ekipler yangını söndürdü" dedi.

"ALEVLER ÇIKTI BİR ANDA"

Olay günü ihbar üzerine adrese gittiklerini söyleyen polis memuru İ.K. ise, "Nilay hanımla görüştük, kardeşinden haber alamadığını söyledi. Kapıyı çaldık. Sonra görevli savcımızdan içeriye girebilmek için izin istedik. Çilingir geldi, kapıyı açmaya çalıştı. İçeriden sesler geliyordu. Güvenlik kilidi takıldı. Bu sırada içeriden bıçak savruldu. Sonra gaz sızıntısı gibi bir sesi duydum. Doğalgaz borusu olabileceğini düşündüm. 'Geri çekilin' dedim. Sonra alevler çıktı bir anda. Dumanlar etrafı sardı. Görüş azaldı. İtfaiye ekipleri geldi, yangını söndürdüler. Daha sonra şahsı dışarı çıkardık" diye konuştu.

Akademisyen Aylin Sözer'i canice öldüren sanık mahkemede yalvardı: Beni idam edin yoksa intihar ederim

"YETİŞİN' DİYE BİR KADIN SESİ DUYDUM"

Aylin Sözer'in komşusu D.K. da duruşmada tanık olarak dinlendi. D.K., olaydan önce sanığı apartmana girerken gördüğünü belirterek, "Kapüşonluydu. Dikkatimi çekti. Asansörün orda beni görünce yukarı kaçtı. Sonra 'yetişin' diye bir kadın sesi duydum. Kara kara dumanlar çıktı evden. Patlama sesi gelince çıplak ayakla dışarı çıktım. Olaydan sonra 1 ay eve gidemedim, psikolojim bozuldu. Psikolojim hala yerinde değil" dedi.

"BENİ İDAM EDİN, YOKSA İNTİHAR EDERİM"

Bunun üzerine söz alan sanık Kemal Ayyıldız, "Benim Aylin Sözer'i öldürmek gibi bir kastım ve amacım olmadı. Ben yediğim darbeden sonra ne olduğunu hatırlamıyorum. Aylin Sözer'in başka insanlar tarafından öldürüldüğünü söyledim. Benim avukatı orada oturuyor, alacağının derdine düşüyor. Avukatımın azledilmesini istiyorum. Gidin, araştırın bulacaksınız. Ben sadece doğruyu istiyorum. Eğer bulamıyorsanız bana istediğiniz cezayı verin, hatta beni idam edin. Etmezseniz ben intihar ederim. Benim burada elim kolum bağlı. Kendimi kanıtlayacak bir şey bulamıyorum. O binayı düzgün araştırın. Benim binaya giriş saatim belli, rahmetlinin ölüm saati belli. Yaptıklarımın hepsini çocuklarımı korumak için yaptım" dedi.

"SANIĞIN PİŞMANLIĞI YOKTUR"

Aylin Sözer'in kardeşi Nilay Sözer de, "İyi niyetli içeri giren biri yüzünü neden kapüşonla gizlesin?" diyerek sanığın cinayeti tasarlayarak işlediğini düşündüğünü söyledi. Müşteki avukatı Hasan Kılıç, "Sanığın pişmanlığı yoktur" diyerek tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanığın avukatının azledilmesini talep ettiğinden dolayı sanığa barodan yeni avukat tayin edilmesine karar vererek duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P