banner201

banner177

banner207

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BELEDİYE BAŞKANLARINI AYAĞA KALDIRDI, TALİMATI VERDİ

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, salondaki belediye başkanlarını ayağa kaldırıp su tarifelerinde en az yüzde 7 indirim talep etti.

GÜNDEM 17.02.2022, 15:10
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BELEDİYE BAŞKANLARINI AYAĞA KALDIRDI, TALİMATI VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisine girme noktasında bir dönüşüm içerisinde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün ülke olarak dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmemizi sağlayacak radikal bir dönüşüm hamlesinin içindeyiz. Bunu da başaracağız. Bu durumun farkında olan sadece biz değiliz" dedi.

Konuşmasının devamında AK Partili belediye başkanlarına seslenen ve salondaki belediye başkanlarının ayağa kalmasını isteyen Cumhurbaşkanı, "AK Partili belediyelere çağrıda bulunmak istiyorum. Su tarifelerinde biz ne ana muhalefetiz ne şuyuz, ne buyuz. En az KDV indirimi kadar şartları uygun olanlar bunun üzerinde indirim yaparak enflasyonla mücadelemize katkıda bulunmalıdır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarının devamında şunları söyledi: "Unutulmamalıdır ki 2023 AK Parti veya bizim şahsımızdan ziyade ülkemiz ve milletimiz için bir dönüm noktası olacaktır. Eskinin köhne devirlerine dönüş ile aydınlık geleceğe yürüyüş arasında kritik bir tercih yapacaktır. Milletimiz bugüne kadar girdiğimiz hiçbir mücadelede bizi yalnız bırakmadı.

Türkiye'nin önünü kesmek için hem kendi siyasi ve ekonomik güçlerini kullanıyorlar, hem de içerideki araçlarını seferber ediyorlar. 2023 bir kader seçimidir. Her büyük dönüşüm gibi bu süreçte de sancılar çekiyor, bedeller ödüyoruz. Ekonomik dalgalanmalar ve hayat pahalılığı nedeniyle sıkıntılar yaşandığını biliyoruz. Çalışanlarımız başta olmak üzere her kesimin gelirlerini artırarak insanlarımızın yanında olduğunu göstermeye çalışıyoruz.

Tüm dolaşan teftiş ekiplerimizle sizlerin sırtınıza bineceğiz. Belediyelerimiz, çarşıyı pazarı denetime alacaklar. Fırsatçılık ve açgözlülüğe geçit vermeyeceğiz. 20 yıl biz milletimize zulmetedik. Nasıl milletimizi huzurlu kıldıysak, yine milletimizi huzulur kılacağız. Bizim için bölgemizde ve dünyamızda kim olduğunu bildiğimiz rakiplerimizle mücadele etmek kolay değil. Hangi tuzakları kurarlarsa kursunlar biz bu tuzakları biliyoruz. Bizi zorlayan içimizdeki hainlerdir. Türkiye asırlardır ne çektiyse, içeriden yediği yumruklardan çekmiştir. Bugün de aynı dertten muzdaribiz. CHP ve başındaki zat, milletin felaketinden, insanların sıkıntısından medet uman zihniyettedir. Biz bu can sıkıcı tablodan üzüntü duymadan edemiyoruz. Maalesef bahtımıza Kılıçdaroğlu CHP'si gibi bir muhalefet çıktı.

Son günlerde Kılıçdaroğlu karşıma çık diye yeri göğü inletiyor. Halbuki biz Kılıçdaroğlu'nun karşısına sandıkta çok çıktık. Referandumda ilk sınavında Kılıçdaroğlu'nu sandığa gömdük. Kılıçdaroğlu'nu 10 seçimde de sandığa gömdük. Bay Kemal senin kıratın buna yetmez. Yuvarlık masalarda toplanıyorsunuz. Size buradan sesleniyorum, o masadan bir şey çıkmaz. HDP'yi neden yanınıza almadınız? Onu masanın altında mı bıraktınız?

Bunlar her seçimden sonra genel başkanlığı bırakacağını ifade etmişse de her sözü gibi bu da yalan çıktı. Kılıçdaroğlu hangi proje için CHP'nin başına getirildiyse, misyonunu tamamlamadığı için partinin başından indirilmiyor.

Türkiye bugünkü konumuna kolay ulaşmadı. Bu demokrasi ve kalkınma mücadelesini tarihimizin en üst düzeyine çıkarmak kolay olmadı. Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi haline getirmeden bu mücadelemizi bırakmayacağız. Biz milletimize ne söz verdiysek yerine getireceğiz. Biz hiçbir zaman zihinleri de gözleri de kalpleri de dışarıya bakanlar gibi olmadık. Ve işte ülkemizi bu seviyeye getirdik. Diplomasiden güvenliğe kadar her konuda ülkemizin haklarına sahip çıkıyoruz. Dün bu ülkeyi sadece soğuk savaş kamplaşmasının sınır gücü olarak görenler, savunmadan sanayiye her konuda ortaklık arayışına girmişlerdir.

Büyük ve güçlü Türkiye'nin yükselişine engel olamayanlar, yarın bu büyüklükten yararlanmak için sıraya gireceklerdir. Bu değişimin yükselen yıldızı Türkiye'dir. Siz kendi ülkelerinin yükselişini engellemek için paçalarından sarılıp aşağı çekenlere aldanmayın. Onların istediği darbe yönetimleridir, onların istediği ekonomik krizlerdir. Bunlar Türkiye düşmanlarına selam çakıyorlar. Bunların derdi ülke ve millete hizmet değildir. Eğer öyle olsaydı ülkenin ve milletin hayrına bir projelerini görürdük. Tek vaatleri eski Türkiye'yi geri getirmek. Kimsenin eski Türkiye'nin o karanlık günlerine geri getirmesine izin vermeyeceğiz. İnşallah bu sıkıntıları atlatıp ülkemizi 2023 hedefine ulaştırdığımızda döktümüz alın terlerinin karşılığını almış olacağız.

Sadece yalan yanlış bilgilerle, mevcudu karalayarak elde edilecek bir yol yoktur. Güzel günlere hep birlikte kavuşacağız. Türkiye'nin hedefine ulaşabilmesi eğitimle mümkün olabilirdi. Bu yılı kesintisiz yüz yüze eğitimle tamamladık. Eğitimin lokomotifi olan öğretmenleri de ihmal etmek. Öğretmen sayımızı 1.2 milyona çıkardık.

Mesleki eğitim kanununda önemli değişiklikler yaptık. Bu düzenlemelerin ardından mesleki eğitimdeki öğrencilerin sayısı 330 bine yükseldi. İnşallah yıl sonuna kadar bu sayıyı 1 milyona çıkartacağız. Yakında temel eğitimde 10 bin okul projesini başlatacağız. Amacımız çocuklarımızın TEKNOFEST geleceğini ulaşmasını sağlamak."

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:34
Güneş 06:07
Öğle 13:07
İkindi 16:53
Akşam 19:57
Yatsı 21:24
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P