banner209

banner177

banner193

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "NETENYAHU ECELİN GELİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in vahşetini durdurmak için diplomasinin tüm imkanlarını kullandıklarını belirtti. İsrail'i "terör devleti" olarak niteleyen Erdoğan, Netanyahu'ya seslendi: "Sende atom bombası var mı yok mu? Sıkıysa açıkla. Ama açıklayamazsın. Artık ecelin geliyor, neye sahip olursan ol gidicisin."

GÜNDEM 15.11.2023, 13:24
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "NETENYAHU ECELİN GELİYOR"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor.

Ermenistan için "Yıllarca ülkemiz topraklarıyla ilgili ham hayaller peşinde koştu, Karabağ Savaşı'yla dersini alıp yerine oturdu" diyen Erdoğan, İsrail'in de "sonunun hüsran olacağını" ifade etti.

"VAHŞETİ DURDURMAK İÇİN DİPLOMASİNİN TÜM İMKANLARINI KULLANIYORUZ"

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

Türkiye olarak Kıbrıs Türk'ünün yanında olmaya devam edeceğiz. 

Bir taraftan İsrail vahşetini durdurmak için diplomasinin tüm imkanlarını kullanırken diğer taraftan da ülkemizi güçlendirmeye devam ediyoruz.

TCG Anadolu'nun kardeşi olacak yeni nesil bir uçak gemisi inşa etmek için kolları sıvadık. İnşallah 2023 bitmeden KAAN'ın havalandığını göreceğiz. Savunma sanayiinde tam bağımsız Türkiye hedefimize mutlaka ulaşacağız. Her alanda güçlü olmazsak bizi bu topraklarda yaşatmazlar.

"DİĞERLERİ GİBİ İSRAİL'İN DE SONU HÜSRAN OLACAK"

Yıllarca Ermenistan ülkemiz topraklarıyla ilgili ham hayaller peşinde koştu, Karabağ Savaşı'yla dersini alıp yerine oturdu. Şimdi de İsrail yöneticileri benzer hezeyanları ifade etmeye başladılar. Hiç merak etmesinler, 1000 yıldır sayısız benzer hayal sahibi gibi bunların da sonu hüsran olacak. Komşularımızı bize karşı kışkırtanların, PKK'yı üzerimize salanların, FETÖ'yü sinsice içimize sokanların heveslerini kursaklarında bırakmayı sürdüreceğiz. 

Netanyahu gidicidir. Bütün mesele dünyada haklının yanında yer alacak olanların duruşudur. Bu konuda maalesef beklenen gelişmeler hala olmuyor. Amerika başta olmak üzere Batı hep birlikte hala maalesef ters yüz olarak bu duruma bakıyor. Fransa önce farklı açıklamalar yapıyor, sonra geri vitese takıyor. Dürüst ol, bir gün öyle bir gün böyle yapma. Akşam başka, sabah başka olmayın, Türkiye gibi olun.

"GÖNLÜM FERAH: İSRAİL BİR TERÖR DEVLETİ"

Gazze'ye yönelik İsrail vahşeti de 7 Ekim'den beri gündemimizin en üst sırasında. ABD'nin ve Batılı ülkelerin sınırsız desteğini alan İsrail hükümeti katliamlarına 40 gündür aralıksız devam ediyor. İsrail, bir şehri içindeki insanlarıyla topyekun yok etme stratejisi uyguluyor. Şu anda gönlüm ferah, açık olarak diyorum ki İsrail bir terör devletidir. Hamas'ı terör örgütü olarak ifade ediyorsunuz. Hamas, Filistin'de seçimlere girip seçim kazanan bir siyasi parti. Seçimi kazandıktan sonra da hakkını, haklarını elinden aldınız. Kim aldı; İsrail ve Amerika birlikte aldılar. 

Benim ülkemde bile Hamas'ın bir siyasi parti olduğunu bilmeyen, anlamayanlar var.NETANYAHU'YA SESLENDİ: SIKIYSA AÇIKLA! AÇIKLAYAMAZSINSavaşın da ahlakı, adabı vardır. Netanyahu'ya sesleniyorum: Sende atom bombası var mı yok mu? Sıkıysa açıkla. Ama açıklayamazsın. Ey İsrail, sende nükleer bomba, atom bombası var ve bununla tehdit ediyorsun. Artık ecelin geliyor, neye sahip olursan ol gidicisin.

"OLAY HAÇLI-HİLAL MESELESİDİR"

Gazze'de karşımızda bir soykırım var. İsrail'in işlediği insanlık suçuna ses çıkarmayanlar da en az bu failler kadar suçlu. 13 bine yakın insan öldü, nerede bu devlet başkanları, başbakanlar? Vicdanınız, insafınız yok mu? Olay haçlı-hilal meselesidir. Bu kriz sadece yurt dışında değil, ülkemizde de bir turnusol işlevi görüyor. Hukuk ve demokrasi zemininde İsrail'e tepki gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

İsrail, katliamlarına bu şekilde devam ederse, tüm dünyada lanetlenen bir terör devleti olduğunu her yerde tescil ettirecektir. Bizi asıl üzen, Gazi Meclisimizden söylenen kimi sözlerdir. Birileri çıkıp işgalcilerle vatanlarını savunan insanları bir tutabiliyor. CHP ve bazı ortakları açıkça İsrail yönetimini savunamadıkları için direnişçileri terör örgütü ilan ederek canileri temize çekmeye çalışıyorlar. Hadi CHP'yi anlıyoruz, onların bu konuda sicili zaten bozuk. Biz, birileri rahatsız olacak diye Hamas mensuplarının vatanlarını ve canlarını korumaya çalışan direnişçiler olduğu gerçeğini dillendirmekten asla çekinmeyiz. Diplomatik temaslarımızı önümüzdeki günlerde artıracağız.

BMGK'nin 121 evet oyuyla kabul ettiği Gazze kararına çekimser oy kullanan ülkelerin liderlerine telefon açacağız. Uluslararası alanda da İsrail'i yalnızlaştırmaya inşallah devam edeceğiz. 'Yerleşimci' denen teröristlerin her birinin uluslararası alanda bu sıfatla tanınması için çalışacağız. İsrail'in Gazzeli mazlumları hunharca katleden siyasi ve askeri yöneticilerinin uluslararası mahkemelerde yargılanmasını sağlayacak adımlar atacağız.

Muhalefetin İsrail'in Gazze'ye saldırılarında gayri insani bir yerde durması kesinlikle tesadüf değil.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Mayıs 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:37
Öğle 13:05
İkindi 17:00
Akşam 20:23
Yatsı 22:02
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P