banner177

banner193

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ZİYARETLERİNİ ERTELEDİ KRİTİK TOPLANTIYA KATILACAK

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Donetsk ve Luhansk bölgelerini tanıma kararı sonrası Moskova-Kiev krizi büyüdü. Bu gelişmenin ardından NATO acil toplanma kararı aldı. Bu kapsamda, Afrika gezisine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaretini yarıda keserek yarın çevrim içi gerçekleştirilecek olan NATO Liderler Zirvesi'ne katılacak.

GÜNDEM 22.02.2022, 18:31
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ZİYARETLERİNİ ERTELEDİ KRİTİK TOPLANTIYA KATILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20-23 Şubat tarihleri arasında Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Senegal Cumhuriyeti ve Gine Bissau Cumhuriyeti'ne bir dizi ziyaret gerçekleştirecekti. Ancak Rusya-Ukrayna krizinde yeni gelişmelerin yaşanması sonrası NATO çevrim içi toplanma kararı aldı. Bu çerçevede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika ziyaretini yarıda kesti.

GİNE BİSSAU ZİYARETİ ERTELENDİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, yarın çevrim içi gerçekleştirilecek NATO Liderler Zirvesi'ne dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika turunun üçüncü durağı olan Gine-Bissau ziyareti ertelendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, Senegal ziyaretlerinin ardından Türkiye'ye dönecek.

AFRİKA ZİYARETİNDE RUSYA'NIN KARARINI DEĞERLENDİRDİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika ziyareti kapsamında Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden Senegal'e geçtiği sırada uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bu sırada yaptığı konuşmada Rusya'nın kararının Ukrayna'nın egemenliğinin açık ihlali anlamına geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son gelişmeler üzerine Dışişleri Bakanlığımızın yaptığı açıklamada da Rusya'nın sözde Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri'ni tanıma kararının Minsk Anlaşmalarına aykırı olduğu belirtildi. Bu kararın Ukrayna'nın siyasi birliğinin, egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün açık ihlali anlamına geldiği vurgulandı. Biz Rusya'nın bu kararını kabul edilmez olarak değerlendiriyoruz. Taraflara sağduyu ve uluslararası hukuka riayet çağrımızı yineliyoruz" dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P