banner201

banner177

banner207

DEPREMDE KURTARILANLAR EN ÇOK EVİN NERELERİNDEN ÇIKARILDI ?

Kahramanmaraş'ta 63 kişiyi kurtaran Bursa Gürsu Belediyesi arama kurtarma ekibi, enkazda sağ çıkanlarla hayatını kaybedenleri en çok dairelerin hangi bölümlerinde bulduklarını anlattı.

GÜNDEM 18.02.2023, 10:14
DEPREMDE KURTARILANLAR EN ÇOK EVİN NERELERİNDEN ÇIKARILDI ?

Kahramanmaraş merkezde onlarca enkaza müdahale ettiler. Ve 63 kişiyi canlı olarak kurtardılar. Maalesef birçok kişiyi de cansız olarak çıkarttılar. Hayatını kaybedenler binaların, dairelerin ne tarafındaydı, hayatta kalanlar ne tarafında? 

TRTHaber'in haberine göre Gürsu Belediyesi Sivil Savunma Amiri Talha Şahin, "Yaşayanlar neredeydi, yani dairelerin ne tarafındaydı genelde. 6 tane çocuk koltuk kenarından çıkarttık. Bu da çocukların küçük yer kaplamasıyla alakalı. Yetişkinlerde de aynı şekilde oldu. Mutfakta buzdolabının yanında çamaşır makinesinin yanında da çıkarttık ama tabi o anki durumla alakalı diye düşünüyoruz. Geneli koltuk kenarları, sabitleşmiş eşyalarında oldu" dedi.

Gürsu Belediyesi Sivil Savunma Görevlisi Hafsa Özcü: Apartmandaki merdiven boşlukları diyebiliriz. Asansör boşlukları, ev koridorları. Oralardandaha çok cansız kişi çıkarttık.

Yaşayan birçok kişinin sağlam mobilyaların yanında, cenin pozisyonunda kalarak hayatta kaldıklarını ifade ediyorlar. Bir anlamda bir yaşam üçgeni oluşuyor ve bu şekilde hayatta kalınıyor. 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:34
Güneş 06:07
Öğle 13:07
İkindi 16:53
Akşam 19:57
Yatsı 21:24
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P