banner204

banner177

banner193

banner205

DEPREMDEN SONRA KAÇ SURİYELİ ÜLKESİNE DÖNDÜ?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'Bayrağımıza ve kutsal kitabımıza yönelik saldırı büyük bir barbarlık, aşağılık ve iğrenç bir davranış örneğidir. Bu kesinlikle insanlık ve nefret suçudur. Bunu asla kabul edemeyiz.' dedi.

GÜNDEM 27.03.2023, 13:32
DEPREMDEN SONRA KAÇ SURİYELİ ÜLKESİNE DÖNDÜ?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Şu anda hudut birliğinde yani kışla içindeyiz. Burada Mehmetçik ile beraberiz. Buralar siyasi değerlendirmelerin yapılacağı yerler değil. Siyasi konular, başka yerlerde yeri ve zamanı geldiğinde konuşulur" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hatay'da incelemelerde bulundu. Burada açıklamalarda bulunan Akar, Şu anda hudut birliğinde yani kışla içindeyiz. Burada Mehmetçik ile beraberiz. Buralar siyasi değerlendirmelerin yapılacağı yerler değil. Siyasi konular, başka yerlerde yeri ve zamanı geldiğinde konuşulur" dedi. Akar ayrıca "Deprem sonrası 60 bin civarında Suriyeli gönüllü olarak ülkesine döndü. Hudutlardan herhangi bir kaçak geçişe asla müsaade etmeyiz, böyle bir şey söz konusu olamaz" açıklamasını yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 17 ismin 14 Mayıs'ta milletvekili adayı olacağına ilişkin açıklamasının ardından gözler Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyelerine çevrildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, adaylıkla ilgili dikkat çeken bir mesaj verdi.

Bakan Akar milletvekili adayı olacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "17 kabine üyemin hemen hemen her birine değişik illerde görevler vereceğiz. Kabindeki 17 isim milletvekili adayı olacak. Büyükşehirler bakan arkadaşlarım için en uygun yerlerdir" demişti. Akar'dan konuyla ilgili açıklama geldi. 

"YASA DIŞI GEÇİŞ İDDİALARI KESİNLİKLE GERÇEĞİ YANSITMAMAKTA"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile 6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7, Elbistan ilçesinde ise saat 7,6 büyüklüğündeki depremlerin vurduğu iller arasında yer alan Hatay'daki faaliyetlerine devam ediyor. Akar, hudut birliğindeki inceleme ve denetlemelerinin ardından, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 

DANİMARKA'DAKİ ÇİRKİN SALDIRIYA SERT TEPKİ!

Danimarka'da Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağına yönelik saldırıya ilişkin soru üzerine Akar, "Bayrağımıza ve kutsal kitabımıza yönelik saldırı büyük bir barbarlık, aşağılık ve iğrenç bir davranış örneğidir. Bu kesinlikle insanlık ve nefret suçudur. Bunu asla kabul edemeyiz" diye konuştu.

Bu tür nefret söylemlerinin giderek yaygınlaştığına dikkati çeken Bakan Akar, şunları söyledi:

"Bu insanlık adına son derece utanç verici bir eylem. Bunu şiddetle kınıyor, lanetliyoruz. Bu, hiçbir şekilde ifade özgürlüğü ile izah edilemez. Sözde 'ifade özgürlüğü adına bunların yapıldığını' söyleyenler büyük bir yanılgı, yalan içindeler. Bu tür eylemlere güya 'demokrasi' kisvesi içinde izin verdiklerini söylüyorlar. Bunlara göz yumulması, izin verilmesi insanlık ve nefret suçuna ortak olmak anlamına gelir. NATO müttefikimiz olanlardan veya olmaya aday olanlardan bu konularda daha hassas olmalarını, bu eylemi gerçekleştiren mahluklara derhal gereğini yapmaları ve medeni ülkelerin aldığı tedbirlere benzer tedbirleri almaları gerektiğini de bir kez daha hatırlatmak istiyorum."

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P