banner177

banner193

DEPREMDEN SONRA YENİ 'KENTSEL DÖNÜŞÜM' KREDİSİ

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından, kentsel dönüşümde 100 metrekare bir dairenin neredeyse maliyetinin tamamını karşılayacak bir kredi paketi oluşturduklarını söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Her bir daire için de 1 milyon 250 bin liralık bir limit tahsis ettik" dedi.

GÜNDEM 02.04.2023, 09:50
DEPREMDEN SONRA YENİ 'KENTSEL DÖNÜŞÜM' KREDİSİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Ümraniye Belediyesi Nikah Sarayı'nda depremzedeler için verilen iftar yemeğine katıldı. Programda bir konuşma yapan Bakan Nebati, deprem felaketinin ardından bakanlık tarafından yapılan çalışmalardan bahsetti.

Nebati, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem bölgesindeki konutların 1 yıl içerisinde bitirileceğine dair sözünü anımsatarak, "Biz bu konutları depremde zarar gören bütün kardeşlerimize teslim edeceğiz. Vatandaşlarımızın en azından yaşadıkları evlerin konforunu ve güvenliğini sağlayacak adımlar atıyor, rahat bir şekilde yaşamlarını idame ettirmeleri için de elimizden gelen her türlü gayreti ortaya koyuyoruz. Biz çalışacağız, birlikte çalışacağız. Sadece çalışmayacağız, dua da edeceğiz" dedi. 

'100 METREKARE DAİRENİN NEREDEYSE TAMAMINI KARŞILAYACAK'

Depremin ağır faturalarının tekrar ödenmemesi için çok önemli bir paket açıkladıklarını söyleyen Nebati, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kentsel dönüşümün sağlam ve hızlı bir şekilde yapılabilmesi için ev sahibi olup da kentsel dönüşüme tabi tutulan kardeşlerimize diyoruz ki size çok cüzi faiz oranları ile uzun vadeli ve iki yıl ödemesiz de olmak üzere bir kredi tahsis ettik. Her bir daire için de 1 milyon 250 bin liralık bir limit tahsis ettik. Yani kentsel dönüşümde 100 metrekare bir dairenin neredeyse maliyetinin tamamını karşılayacak bir kredi paketi oluşturduk. Siz belediyenizle anlaştığınız gibi kentsel dönüşüme tabi tutulmuş bir evde oturuyorsanız evinizi bir müteahhite vererek bu kredi ile apartmandaki, adadaki ve arsadaki paydaşlarınızla gidip inşaatınıza başlayabilirsiniz.

Paketin ikinci ayağı için müteahhitlere diyoruz ki 250 milyon liraya kadar sizle, cüzi miktarlara ve her iki aşamada da 840 baz puana kadar yani büyük bir oranını Hazine ve Maliye Bakanlığının karşılayacağı imkanlarla gelin kentsel dönüşümdeki binaları yeniden inşa edelim. Size de kredi veriyoruz. Üçüncüsü biz artık rezerv alanları oluşturulmuş yerlerde binaların yapılması noktasında yap-işlet-devret modeliyle en az 50 bin konutluk bir alanda konut üretimini gerçekleştirip buraları sadece kiraya vermek üzere bir sistem geliştirdik. İnşallah bununla da İstanbul başta olmak üzere bütün illerimizdeki ihtiyacı bu şekilde gidermiş olacağız." 

'KENTSEL DÖNÜŞÜME KARŞI SİYASİLER, ÖNÜMÜZDE DURMAYIN'

Nebati, vatandaşlara, müteahhitlere ve belediyelere bu imkanlardan faydalanması için çağrı yaparak, "Biz de bu irade var. Maddi gücümüz var. Belediyeler ev sahipleri ve müteahhitler bu işte el birliği yaparlarsa emin olun çok kısa bir zamanda kentsel dönüşüm başlar. Bunu başta İstanbul olmak üzere tüm illerimizde gerçekleştirmiş oluruz. Kentsel dönüşüme karşıyız diyenler gelin şu depremzedeleri görün. Kentsel dönüşüme karşıyım diyerek basın toplantısı düzenleyen siyasiler, kentsel dönüşüme karşıyım diyerek 'biz bunu durdurduk' diyen siyasiler artık önümüzde durmayın." diye konuştu.

Yorumlar (1)
S. Ş. 1 yıl önce
Daha önceden 65 yada 70 yaşı ileri sürüp kredi verilmiyordu. Bu kaldırılırsa daha iyi olur. Zaten kişinin mal varlığı daha fazla mevcuttur.
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P