banner177

banner193

EMNİYET UYARDI! ARAÇ KİRALAMAK ARTIK TEHLİKELİ

Kolay yoldan para kazanmak için her geçen gün yeni bir yol deneyen ya da bir sistem geliştiren dolandırıcıların, son günlerde hedefi çeşitli ihtiyaçları doğrultusunda araç kiralamak isteyenler oluyor.

GÜNDEM 22.02.2023, 15:46 23.02.2023, 09:24
EMNİYET UYARDI! ARAÇ KİRALAMAK ARTIK TEHLİKELİ

Para kazanmak için her yolu mübah olarak gören dolandırıcılar, son günlerde geliştirdiği yeni yöntem ile çeşitli sebebler dolayısıyla kiralık araçlara ihtiyaç duyanlar oluyor. Araç kiralamak isteyenleri tuzağa düşürmeye çalışan dolandırıcılar, internet ortamında ve sosyal medya mecralarında araç kirlama başlığı ile sahte ilanlar veriyor. Konu ile ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı vatandaşları "Araç kiralarken tuzağa düşmeyin!" başlığı ile yayınladığı paylaşımlarla uyarıyor.

NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Yetkililer araç kiralayacak olanların, kiralama işlemini yapmadan önce ön araştırma yapmasını ve mutlaka firma yada kişi hakkındaki yorumları kontrol etmesini, araçların vale ile teslim edileceği vaadiyle ön ödeme veya depozito vermemesini, aldatıcı içerikli, aşırı cazip fiyatlı ve avantajlı ilanlara şüphe ile yakalaşılması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca ilanlarda kurumsal yetkili araç kiralama şirketlerinin taklit edilip edilmediğinin kontrol edilmesi önerisinde bulunuyor.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P