banner201

banner177

banner207

ERDOĞAN: "AVRUPA'NIN ÜRETİM ÜSSÜ OLMAYI HEDEFLEDİK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'yi elektrikli araçlarla birlikte şarj ve batarya teknolojilerinde de Avrupa'nın üretim üssü yapmayı hedefleyerek yola koyulduk." dedi.

GÜNDEM 24.04.2023, 17:15
ERDOĞAN: "AVRUPA'NIN ÜRETİM ÜSSÜ OLMAYI HEDEFLEDİK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gemlik'te SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yerli ve milli otomobilimizin yollara çıkmasıyla ülkemiz dünyanın en iyileriyle rekabet edebilecek bir otomobile ve markaya sahip oldu. Muhalefetin 'fabrikası yok' dediği Togg'un Gemlik'teki tesislerinde, her üç dakikada bir araç üretiliyor." dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu sene 28 bin adet, 2030 senesine kadar da toplam 1 milyon adet Togg'u sahipleriyle buluşturmayı hedefliyoruz. 2025 yılından itibaren Togg'u ihraç edip, tüm dünyaya satacağız." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kardeş ülkelerden de arayıp tebrik edenler, araç talep edenler oldu. Fakat ne muhalefet ne de ülkemizdeki kimi çevreler, bu milli duruşu henüz gösteremedi. Bu araç satılmaz, vatandaş bunu alamaz) dediler. Togg, aldığı ön siparişleriyle talep rekoru kırarak, bu bühtanlara en güzel cevabı verdi." ifadelerini kullandı. 

"Türkiye'yi elektrikli araçlarla birlikte şarj ve batarya teknolojilerinde de Avrupa'nın üretim üssü yapmayı hedefleyerek yola koyulduk" diyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Bugün Türkiye'nin batarya teknolojilerinde güçlü bir oyuncu olmasını temin edecek devasa bir yatırımın daha adımını atıyoruz."

"Bizim bu ülke için yapacaklarımız asıl şimdi başlıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nasıl son 21 yılda tefecilerle değil gerçek yatırımcılarla yol yürüdüysek inşallah gelecekte de yatırımcı dostu tavrımızı devam ettireceğiz.Türkiye'de, kamunun himayesinde, özel sektörün lokomotifliğinde, uluslararası yatırımcıların da destekleriyle yeni bir hikaye yazacağız." dedi.

"Bizim bu ülke ve gelecek nesiller için yapacaklarımız asıl şimdi başlıyor." ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Coğrafi konumuyla altyapısıyla genç, nitelikli nüfusuyla siyasi istikrarı ve güçlü liderliğiyle Türkiye, çok büyük bir potansiyele sahiptir." diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü'nün 2024'te ilk üretimine başlayacağını söyledi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:11
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P