banner177

banner193

EVLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR MECLİS GÜNDEMİNE GELECEK

AK Parti'nin 'evlenecek gençlere faizsiz kredi' diyerek verdiği seçim vaadi hayata geçiyor. Bakan Göktaş konuya ilişkin detayları açıklarken, verilecek kredide yaş sınırının 27 olması sosyal medyada gündem oldu. 28 yaşındakilerin 'Evlilikte yaşa takılanlar' olduğu söylenirken, konunun meclis gündeminde yer alacağı belirtildi.

GÜNDEM 02.11.2023, 10:25
EVLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR MECLİS GÜNDEMİNE GELECEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yeni evlenecek olan çiftlere faizsiz kredi imkanı sağlayacak düzenlemeyle ilgili ayrıntıları açıkladı. Bakanlar toplantısı sonrasında gazetecilerin, "Bu ay içerisinde çıkmasını bekliyor muyuz?" sorusuna Göktaş, "Meclis'e önümüzdeki günlerde gelecek. Biz tüm çalışmalarımızı tamamladık. Yeni yıldan önce hayata geçmesini bekliyoruz" yanıtını verdi.

QNB Finansbank yükselen faizlere inat gemileri yaktı! Sıfır faizle ihtiyaç kredisi veriyor: Şartları duyan bayram edecek

Yeni evlenecek gençlere kredi imkanı sağlayacak Aile ve Gençlik Bankası'na yönelik çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Göktaş, şu bilgileri paylaştı:

"Deprem bölgesi için pilot proje başlatıyoruz. Akabinde de genişleteceğiz. Gençlerimizin beklediği bir müjdeydi. Meclisin tasarrufunda. Ama biz bunu en kısa sürede hayata geçireceğiz. Bütün kriterleri oluşturduk, bütün altyapı şu anda hazır."

Gelir ve yaş kriterleri

Faizsiz evlilik kredisi için kriterleri de açıklayan Bakan Göktaş, "18-27 yaş gibi ama bunların hepsi Meclis'te görüşülecek. Gelir kriteri var, yaş kriteri var. Belli suçlara bulaşmamış olmak ve deprem bölgesinde yaşamış… Bu kriterlere uyan herkes, bundan faydalanabilecek" dedi.

Sıfır faizle verilecek

Bakan Göktaş, 4 yıllık kredinin, 2 yıl geri ödemesiz olacağını ve sıfır faizle verileceğini söyledi. Yönetmelik çıkarılması gerektiğini belirten Göktaş, pilot bölgeden başlama nedeninin deprem bölgesindeki gençlere destek olduğunu kaydetti.

Uzun süredir beklenen düzenlemenin detaylarının belli olmasının ardından sosyal medyada gençler, üst yaş sınırının 27 olmasını eleştirdi. "Evlilikte yaşa takılanlar" X platformunda en çok konuşulan konular arasında.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:00
Öğle 13:06
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:31
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P