banner177

banner193

FETÖCÜLER SUYUN ALTINDAN KAÇMAYA ÇALIŞTI AMA ŞARJLARI YETMEDİ

TSK’dan ihraç edilen ve Aydın’dan Yunanistan'a su altı aracı ile kaçma girişiminde bulunan 3 FETÖ şüphelisi yakalandı. Şüphelilerden 2'si tutuklandı.

GÜNDEM 30.09.2021, 17:59
FETÖCÜLER SUYUN ALTINDAN KAÇMAYA ÇALIŞTI AMA ŞARJLARI YETMEDİ

İstanbul’dan Aydın’ın Kuşadası ilçesine bağlı Güzelçamlı mahallesine 4 gün önce giden ve TSK'dan ihraç edilen FETÖ üyesi 3 üsteğmen, bölgede keşif yaptı.

FETÖ üyesi O.Y., E.G. ve F.K., "sea scooter" olarak tabir edilen su altı aracı ile yasa dışı yollarla Yunanistan’a kaçmak istedi.

Şarjı bitince yüzerek adaya çıktılar, Yunanlılar lastik botla FETÖ'cüleri geri itti

Kaçmak için kullandıkları aracın şarjının Sisam Adası yakınlarında bitmesi nedeniyle 3 şüphelinin yüzerek adaya çıktığı öğrenildi.

Sisam Adası'nda Yunanistan unsurlarınca yakalanan FETÖ şüphelileri, lastik bot ile Türk kara sularına geri itildi. Kuşadası Sahil Güvenlik ekipleri, Güzelçamlı Mahallesi açıklarında O.Y., E.G. ve F.K.'yi yakalayarak gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Kuşadası Adliyesine sevk edilen 3 şüpheliden O.Y. ve E.G. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, F.K. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Bölgede keşif amaçlı kamp yapmışlar

Şüphelilerin ifadesinde, yurt dışına kaçma girişiminden 4 gün önce bölgeyi keşif amaçlı Güzelçamlı Mahallesi'nde kamp yaptıkları, İstanbul´dan beraberinde getirdikleri su altı scooter'larıyla denize açıldıkları, Samos Adası´na kısa bir mesafe kala aracın şarjının bittiği ve yüzerek adaya çıktıklarını söylediği öğrenildi.

Burada Yunanistan güçleri tarafından fark edilen örgüt üyelerinin, lastik bota bindirilerek Türk kara sularına geri itildikleri belirtildi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P