banner209

banner177

banner193

HAKAN FİDAN: "BAĞIMSIZ FİLİSTİN DEVLETİ KURULMALI"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır'da Gazze zirvesinde konuştu.

GÜNDEM 21.10.2023, 17:24
HAKAN FİDAN: "BAĞIMSIZ FİLİSTİN DEVLETİ KURULMALI"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze için düzenlenen Kahire Barış Zirvesinde konuştu. 

Bu politikalar üzerinde ısrar etmenin sonucunda uluslararısı hukuka göre bu sorunu çözememekteyiz. Sadece evrensel değerlerin erozyona uğraması ve sahadaki gerçeklerin çarpıtılması karşımıza çıkmakta.

Masum insanların katledilmesini izleyemeyiz. Filistin'in acısı normalleştiriyor. Bunu kınamada koşulsuz olmalıyız. Uluslararası toplum eylem ve mesajlarını yeniden gözden geçirmeli. İsrail bazı ülkelerin güvenliğini açık çek olarak kullanılıyor. Filistin'in üzerine bir öfke salınıyor. Bu çoğu zaman hastaneler üzerine salınıyor. İsrail'e yardımlar işgali genişletmekten başka bir işe yaramıyor.

Bu sistem hatasını İsrail istismar etmektedir. Mescid-i Aksa'yı ve Kudüs'teki Müslüman ve Hristiyan kutsal değerlere saygı göstermemektedir İsrail. Doğu Kudüs'te ve Batı Şeria'da yapmış olduğu yerleşim politikaları ile birlikte orada yaşayan Filistinlilerin haklarına tecavüz etmektedir. Terörle mücadele çerçevesi veya maskesi altında bunu yapmaktadır. İsrail, Filistinlilerin çektiği acıları normalleştirmeye çalışmaktadır. Biz buna asla diyoruz. Ne Filistinliler için ne de bir başkası için. Bu kriz, coğrafi tırmanışlarla birlikte global olarak etkilerini gösterebilir.

İsrail Gazze'de 2 milyon kişiyi hapiste tutuyor.

Bağımsız Filistin devleti kurulmalı. Filistinlilerin acılarının devam etmesine asla izin vermeyeceğiz. 

Yorumlar (1)
Neyse!.. 6 ay önce
Filistinli kalırsa kurulmalı tabi....biraz daha bekleyelim Allah keeim
Namaz Vakti 16 Mayıs 2024
İmsak 03:55
Güneş 05:40
Öğle 13:05
İkindi 16:59
Akşam 20:20
Yatsı 21:57
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P