banner204

banner177

banner193

banner205

HANGİ BAKAN NEREDEN ADAY OLACAK? SON KULİS BİLGİLERİ

14 Mayıs seçimlerine giderken AK Parti milletvekili aday listesine son şeklini vermeye çalışıyor. AK Parti'de en az 3 dönem milletvekilliği yapmış 73 isim tekrar aday gösterilmeyecek. Kulislerde dolaşan listeye göre hangi bakanın nereden aday olacağı da netleşmeye başladı.

GÜNDEM 08.04.2023, 17:40 08.04.2023, 17:49
HANGİ BAKAN NEREDEN ADAY OLACAK? SON KULİS BİLGİLERİ

14 Mayıs cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki üst komisyon AK Parti milletvekili listeleri üzerindeki çalışmalarında sona yaklaştı.

Listelerde büyük oranda yenilenmeye giden AK Parti'de en az 3 dönem vekillik yapmış 73 isim yer almayacak. Mevcut kabinedeki bakanlar birinci sıradan aday olacaklar.

Peki hangi bakan nereden aday olacak? Bu konuda da ince elenip sık dokunuyor. Gelen son kulis bilgisine göre daha önce Samsun'dan aday olacağı konuşulan ve bunu istemediği öne sürülen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstanbul'dan aday olacağı konuşuluyor. İddiaya göre; Bakan Soylu ile birlikte Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş da mega kentten aday olacak.

İşte son kulis bilgisine göre diğer isimler ve aday olacakları iller;

  • Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Kayseri'den
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Osmaniye'den
  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Bursa'dan
  • Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Şanlıurfa'dan
  • Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Diyarbakır'dan
  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Samsun'dan
  • Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer İzmir'den

Seçimlere 3 parti AK Parti listelerinden girecek. HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun iste Batman'dan aday gösterilmesi bekleniyor. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Fatih Erbakan ile DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ın nereden aday gösterilecekleri ise henüz belli olmadı.

MHP kurucu lideri Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş Ankara'dan ve TBMM esi Başkanı Bülent Arınç'ın oğlu Mücahit Arınç Manisa'dan aday olacak. Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in de Ankara'dan listeye girdiği iddia ediliyor.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P