banner204

banner177

banner193

banner205

İLBER ORTAYLI: TÜRKİYE'NİN AFGANLARA İHTİYACI VAR

Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programına konuk olan İlber Ortaylı, Afgan sığınmacılarla ilgili tartışma yaratan açıklamalarda bulundu. "İnsanlık için mi alıyoruz? Hayır sırf insanlık için değil, ihtiyaç var. Bu kadar açık." dedi.

GÜNDEM 08.09.2021, 09:15
İLBER ORTAYLI: TÜRKİYE'NİN AFGANLARA İHTİYACI VAR

Taliban'ın Afganistan'daki yönetimi kontrol altına almasından dolayı Türkiye'ye gelen Afgan sayısında gözle görülür bir artış yaşandı. Habertürk kanalında Fatih Ortaylı'nın sunduğu Teke Tek programına konuk olan ünlü tarihçi İlber Ortaylı da gündemin en önemli maddelerinden biri olan sığınmacılar konusunda çok tartışılacak açıklamalarda bulundu.

"AFGANLILAR BİR İHTİYACI DOLDURUYOR"

Türkiye'nin hızlı bir şekilde geliştiğini ve sanayi ülkesi haline geldiğine dikkat çeken Ortaylı, sanayi ülkelerinde köylülerin köyde durmadığını ifade ederek artık ülkemizde ekecek ve biçecek kişi kalmadığını söyledi.

"İNSANLIK İÇİN DEĞİL, İHTİYACIMIZ OLDUĞU İÇİN ALIYORUZ"

Afganlıların ise bu ihtiyacı doldurduğunu söyleyen Ortaylı, şu ifadeleri kullandı:

"Ziraat yapıyorlar. Bedenen çalışıyorlar, çalışkandır onlar. Buldu mu yeri çalışır, bulmadığında da çalışır. Şimdi daha çok gelecek, açlık var çünkü. 3 yıldır yağmur görmediler. Hiçbir ziraat desteği söz konusu da değil. Allah'la kalmışlar o dağlık yayla bölgede. Daha da gelecek. İnsanlık için mi alıyoruz? Hayır sırf insanlık için değil, ihtiyaç var. Bu kadar açık."

"KÖYLÜLERİN HEPSİ MEMNUN, AFGANLARA İHTİYAÇ VAR"

Bu sözler üzerine Fatih Altaylı ise "Sen Afganlara Türkiye'de ihtiyaç olduğunu düşünüyorsun" yorumunda bulundu. Ortaylı ise şu ifadelerle devam etti:

"Evet, git köylülere sor. Hepsi memnun, ben hiç şikayetçi olanı görmedim. Batıda da doğuda da. Bu çok önemli bir şey. Türk ziraatının önemli ihmallerden ve yanlış politikalardan dolayı önemli problemleri olacak. Kuraklığa giriyoruz biz şimdi. Köylülerin köyü ekmeleri için maalesef Afganlılara ihtiyacı var."

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P