banner177

banner193

İSLAM MEMİŞ'TEN DOLAR KURU TAHMİNİ

İslam Memiş, dolar kurunun 21 lirayı geçmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Memiş, dolar/TL kuruyla ilgili beklentilerini paylaşarak dolar kurunun gelebileceği seviyelerin altını çizdi.

GÜNDEM 05.06.2023, 17:53
İSLAM MEMİŞ'TEN DOLAR KURU TAHMİNİ

Dolar kuru bugün 21,16 lira seviyesine yükseldi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar/TL kuru beklentisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. TGRT habere konuşan Memiş şunları söyledi: "Bu yıl içerisinde dolar/TL kurunda 23 -24 lira bandını bekliyoruz. Bu öngörümüzde herhangi bir değişiklik yok. Döviz kurunda yeni ekonomi yönetiminin etkisi mutlaka olacak. 20,55 - 20,40 seviyeleri dolar/TL'nin gelebileceği seviyeler. TGRT habere konuşan Memiş şunları söyledi: "Bu yıl içerisinde dolar/TL kurunda 23 -24 lira bandını bekliyoruz. Bu öngörümüzde herhangi bir değişiklik yok. Döviz kurunda yeni ekonomi yönetiminin etkisi mutlaka olacak. 20,55 - 20,40 seviyeleri dolar/TL'nin gelebileceği seviyeler. Zorlu bir süreçteyiz, yolumuz uzun. Sabah uyandığımda bir baktım dolar 21 lira olmuş. Böyle bir şey olabilir mi? Bu bir süreç işi. Bir takımı kursunlar, defteri açıp okusunlar, BBDK'ye bakalım... Bunlar bir anda olacak şeyler değil. 22-23 liradan koşa koşa dolar almaya gittiler. Baya üzgünler. Onları anlıyorum. 20-21 bandı dolar/TL kuru mutlaka olacak. Sürpriz değil." 

KUR KORUMALI MEVDUAT

'Kur korumalı mevduat hesabı kalkacak mı?' sorusuna Memiş şu yanıtı verdi: "İş insanları, sermaye sahipleri artık sistemden korktu. Burada yanlış bir politika yapıldığını bariz bir şekilde bize gösteriyor. Merkez Bankası'nın her gün bir karar alması kafa karışıklığına neden oldu. Faiz takıntısından bizim uzaklaşmamız gerekiyor. Türkiye'nin faiz artırımına ihtiyacı varsa bunun mutlaka yapılması gerekiyor. Faiz hassasiyeti gibi cümleleri çöpe atmak gerek. İnsanlar bedel ödüyor. Bence daha kurumsal kararlar almamız lazım. Özlemle beklenen bir mahalle dedikodusuyla yöneltilen ekonomi politikasından uzak durmak gerektiğini düşünüyoruz. Biz gelişmekte olan ve dövize ihtiyacımız olan bir ülkeyiz. Bazen bazı şeyleri sineye çekmek lazım."

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P