banner177

banner193

Kadınların Toplumda Yeri Artırılmalı

Toplumdaki kadının yeri ve önemi hakkında önemli bilgiler veren Bursa Kadın Dernekleri Federasyon Başkanı Öğretim Üyesi Dr Dilek Durak kadın haklarını ve kadının toplumdaki değerini arttırmak için bir çok projeyi gündeme taşıdı.

GÜNDEM 18.11.2019, 14:53
Kadınların Toplumda Yeri Artırılmalı

İçinde bulunduğumuz bilgi ve teknoloji çağında eski yeni kuşak ayırt etmeksizin kadının şuandaki toplumdaki yeri çok önemli diye sözlerine başlayan Durak Kadının toplumdaki önemine vurgu yaparak, ‘’Artık evde yapılan sohbetlerde kadınlarımız AB projelerini, hibe desteklerini, KOSGEB çalışmalarını hangi ürünü nasıl marka haline getirebiliriz düşüncelerini masaya yatırıyor ve farklılık yaratmak amacı ile bu emeklerin nasıl taçlanacağını irdeliyor.

Üretimin Markalaşması
Gazetemize verdiği bilgiler arasında kadınlarımızın bu toplantılarda kavun reçelinin ve enginar baklavasının nasıl üretimden geçirdikleri ve yaratıcılıkları ile hünerlerini markalaştırma yolunda hızla ivme kat etmek istediklerini ve önlerine çıkan engelleri aşmak istediklerini ve bunuda Federasyon çatısı ve yerel yönetimlerle olacağına dikkat çekti Sözlerine durak şöyle devam etti; bu konuşma ve planlama bizim federasyonumuz ve üyelerimiz için ilk edapta niyet gayret hedef felsefesiyle önemli bir kazanımdır.

Bu Düzene Bir Yenilik Kadınlarımızın Sigorta Priminden Yararlanmasına Destek

Ev kadınlarımızın emeklerine baktığımızda üretimi kapitalist sisteme kayıt dışı hizmettir oysaki kadınlarımızın el emeği gözle görülemeyecek kadar ağırdır. herhangi bir maaşı olmadığı gibi ana rolü evlat sahibi olmak çocuk büyütmek ev içi üretimle ailesini bir sonraki güne hazırlamaktır. Bunlara karşın herhangi bir emek karşılığı değer almamaktadır. İşte biz derneğimiz olarak kadının üretimini gerek kahvaltı ve yemek tesislerince üretimine devam etmesi ve aile bütçesine katkıda bulunmasıdır. Bununla beraber bu çağda artık kadınlarımızın sigorta priminden yararlanmasıdır.
Bunun oluşması en temel hakkımızdır diyen Federasyon Başkanı Dr Dilek Durak sözlerine şunları kaydetti. ‘’ Bursa Türkiye Devleti içinde Başkentlilik düzeyinde demografik nüfus toprak büyüklüğü, sanayi ve ekonomi olarak ilk 30’ un arasındadır. Ve Bursa İlimizde büyük bir otomotiv sektörü yer almaktadır. Aynı zamanda müzeler şehridir. Aynı zamanda da Osmanlı mirasından kalma Tarihi kadim bir şehirdir. Dolayısı ile birçok yerli ve yabancı turist akımına uğramaktadır. Bunu göz ardı edemeyiz.

kkk

Yerel Yönetimlerden Destek Bekleriz. 

Bizler Dernek ve Federasyon olarak üyelerimizle birlikte gerek Valilik gerek Büyükşehir Belediyesi ve diğer Belediyelerle ortak bir platforma imza atabilir fikir alışverişinde bulunabiliriz. ve bu konuda resmi işlemleri temasları başlattık. onlardan gelecek desteği beklemekteyiz. Derneğimiz ve üyelerimiz önemle şunu belirtmektedir. H er siyasi kesim ve fikir alışverişine açığız   yeter ki! Türk Dünyamız da kadının yeri belli olsun kayıt dışı istihdama karsıyız ve artık kadınlarımız üretimini markalaştırsın ve devlet desteği görsün gerek sigorta pirimi için olur ya bir kısım eşi, bir kısım devlet üstlensin. Hak ve hukuktan yararlansın özlük haklarının emeğini alsın. Bu durum aile üyelerinin motivasyonu ve mutluluğu içinde tartışılamaz; Kadınlarımız ANA Kadınlarımız çiçektir.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P