banner177

banner193

KILIÇDAROĞLU: "KAPILARI KAPATMA LÜKSÜMÜZ YOK"

İttifak görüşmesiyle ilgili Muharrem İnce'nin, 'Ne müzakeresi, geçti o günler' sözlerine ilişkin konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizim hiçbir partiyle kapıları kapatma lüksümüz yok" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 05.04.2023, 14:15
KILIÇDAROĞLU: "KAPILARI KAPATMA LÜKSÜMÜZ YOK"

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıklanmasının ardından oklar CHP'nin eski adayı Muharrem İnce'ye çevrilmişti.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de adaylık için 100 bin imzayı topladı ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmak için oy pusulasında yerini aldı.

İnce'nin adaylığı sonrası Kılıçdaroğlu'ndan Memleket Partisi'ne bir ziyaret gerçekleştirilse de, İnce'nin adaylıktan çekilmesinin veya herhangi bir ittifak konusunun görüşülmediği ortaya çıkmıştı.

"Gidiyorsun herkes ile görüşüyorsun son gün son 24 saate Muharrem İnce'yi bırakıyorsun"

Yaşananların ardından Muharrem İnce, dün Habertürk ekranlarına konuk oldu.

İnce, Millet İttifakı'yla müzakereye açık olup olmadığı yönündeki soruya, "Ne müzakeresi, geçti o günler. Gidiyorsun herkes ile görüşüyorsun son gün son 24 saate Muharrem İnce'yi bırakıyorsun. Senin derdin zaten müzakere etmek değil." şeklinde cevap verdi.

"Adaylıktan çekilir mi diyorlar..."

Yine sosyal medya hesabından konuyla ilgili son kez açıklama yapan ince, adaylıktan geri dönüş yok diyerek şu ifadeleri kullandı;

Cumhurbaşkanı adaylığı söz konusuyken, 'aday olamaz' dediler. 100 bin imza toplanırken, 'toplayamaz' dediler. Şimdi adaylar netleşmiş, kesin adaylar açıklanmış, kuralar çekilmiş, pusulalar basılmış, 'çekilir mi' diyorlar. Seçeneksiz bırakarak seçim kazanma dönemi bitti. Bu yorumları, bu beklentileri bırakın, işimize bakalım. Biz bu seçimi alacağız. 

İnce'nin sözleri sonrası dün Trabzon'da miting düzenleyen Kemal Kılıçdaroğlu'na gazetecilerden konuya ilişkin bir soru geldi.

"Bir daha görüşmeyeceğiz gibi bir şey yok"

İnce, "Muharrem İnce defterini kapattı mı?" sorusuna, "Bizim hiçbir partiyle kapıları kapatma lüksümüz yok. 'Tamamen kapattık, bir daha görüşmeyeceğiz, bir daha konuşmayacağız' diye bir şeyimiz yok yani." yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Bizim hiçbir partiyle kapıları kapatma lüksümüz yok zaten. 'Tamamen kapattık, bir daha görüşmeyeceğiz, bir daha konuşmayacağız' diye bir şeyimiz yok yani. Siyasi partilerle oturulur konuşulur, tartışılır, belli soruların çözümü konusunda görüş birliğine varılır. Bazılarında görüş birliğine varılmaz. Her bir siyasi partinin kendi doğal olarak politikaları vardır. Bizim görevimiz de o politikalara saygı duymaktır."

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P