banner177

banner193

KILIÇDAROĞLU MERKEZ BANKASI BAŞKANI İLE NE GÖRÜŞTÜ? İşte ilk açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile bir araya geldi. Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan CHP lideri, vatandaşı çok zor bir kışın beklediğini belirterek "Önümüzdeki süreç bir zam yağmuru olarak vatandaşın önüne gelecek. Bu konudaki bütün hassasiyetimizi ifade ettik." diye konuştu.

GÜNDEM 15.10.2021, 17:48
KILIÇDAROĞLU MERKEZ BANKASI BAŞKANI İLE NE GÖRÜŞTÜ? İşte ilk açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dolardaki tırmanışla ilgili öğle saatlerinde dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Twitter hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, şunları yazdı:

Dolar rekorlar kırıyor. Motorin ve benzine yine zam geldi. Sebep olduğun bu rezaletin milleti ezmesini daha fazla izleme Erdoğan, Kara Kış Fonu'nu kur! Ayrıca bugün 15.30'da Merkez Bankası'na gideceğim. Yok öyle istediğin gibi at koşturmak. Biz varız ve mücadele edeceğiz.

Paylaşımının ardından CHP lideri, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşmek üzere TCMB binasına geldi.

Kılıçdaroğlu'na; CHP'li Bülent Kuşoğlu, Selin Sayek Böke, Faik Öztrak da eşlik etti.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

KILIÇDAROĞLU: BU KIŞ VATANDAŞLAR İÇİN ÇOK KÖTÜ OLACAK

Yaklaşık 1,5 saat süren görüşmenin ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kameraların karşılarına geçti. Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu ile yaptığı görüşmenin detaylarını paylaşan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı;

"Bugüne kadar vatandaşın ağzındaki lokmayı almaya çalışıyordu mevcut hükümet. Şimdi mutfağındaki tencereyi de almaya çalışıyor. Dolayısıyla önümüzdeki süreç bir zam yağmuru olarak vatandaşın önüne gelecek. Bu konudaki bütün hassasiyetimizi ifade ettik. Bunu yapmak zorundaydık çünkü bu ülkedeki herksin hakkını, hukukunu savunmak iktidarın olduğu kadar muhalefetinde görevi.

Dövizin yükselmesinin endişelerini de ifade ettik. Dediğim gibi doğal gazdan, akaryakıttan, elektrikten tutun hemen hemen her alanda bir sorun çıkabilir. Buna karşı bir fonun oluşturulması gerektiğini ifade ettim. Aksi halde bu kış vatandaşlar için çok kötü olacak."

MERKEZ BANKASI BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Kılıçdaroğlu'nun ardından kameraların karşısına geçen isim ise bu kez Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu oldu. Kavcıoğlu, Kılıçdaroğlu'na "Merkez Bankası'nı yıpratan açıklamaların bizi üzdüğünü söyledik" diye konuştu.

Kavcıoğlu'nun açıklamaları şöyle;

Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Merkez Bankası'nı herkes sahiplenmelidir. Merkez Bankası bu ülkenin en güzide kurumlarından biridir. Merkez Bankası'nı yıpratan açıklamaların bizi üzdüğünü ifade edeyim. Merkez Bankası kararı kendi Para Politikası Kurulu kararıyla almaktadır. Merkez Bankası rezervleriyle güçlüdür, 125 milyar dolara yaklaştı. Merkez Bankası'nın açıklamaları nettir.

Bütün kurumlarda olabilen şeyler. bir kısmı bizim tercihimiz, bir kısmı arkadaşların tercihi.

DOLARDAKİ YÜKSELİŞ

Döviz kuru dünyada da gelişmelerle güçleniyor. Hepsi önemli. Hepsi etkiliyor. Biz de bu anlamda çalışmalarımız sürdürüyoruz. İnşallah her şey daha güzel olacak. Sabah kendileri aradılar, biz de talebi olumlu bulduk, görüştük.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:58
Yatsı 21:26
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P