banner201

banner177

banner193

KILIÇDAROĞLU'NA İYİ PARTİ'DEN SOĞUK DUŞ: ADAYLIĞINI ONAYLAMIYORUZ

6'lı Masa'nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağını konuşacağı gün İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı'dan sürpriz bir çıkış geldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı olduklarını ifade eden Paçacı, "Parti yetkili kurulları, şu anda Kemal Bey'i onaylayacak noktada değil" dedi.

GÜNDEM 26.01.2023, 13:15
KILIÇDAROĞLU'NA İYİ PARTİ'DEN SOĞUK DUŞ: ADAYLIĞINI ONAYLAMIYORUZ

Altılı Masa bugün ilk kez cumhurbaşkanı adayını konuşmak için İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ev sahipliğinde toplanıyor. Akşener'in "kazanabilecek aday" talebiyle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakmadığı uzun süredir konuşuluyor. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı ise bugün verdiği bir röportajda parti olarak Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıktıklarını açık bir şekilde ifade etti. 

Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya konuşan Cihan Paçacı, "Şöyle bir şey var: Sokakta Kemal Bey'e itiraz görüyoruz, 'Dürüst değil mi?' diye soruyoruz, 'Dürüst' diyorlar. 'Devlet tecrübesi yok mu?' diyoruz 'Var' diyorlar. 'E o zaman?' 'Ama olmaz…' Sokaktaki bu itirazı İYİ Parti olarak görmezden gelemeyiz Nagehan Hanım. Bu itiraz var" ifadelerini kullandı.

Paçacı, Alçı'nın, "Sayın Akşener ve İYİ Parti, Kemal Bey'in adaylık talebi masaya geldiğinde ne yapacak?" sorusuna ise "Nagehan Hanım, parti yetkili kurulları, şu anda Kemal Bey'i onaylayacak noktada değil ama bu nihai olarak böyle devam edecek anlamına da gelmiyor. Meral Hanım konuyu yetkili kurullara getirecek, orada nihai karar alınacak" cevabını verdi.

İYİ Partili Paçacı'nın gündeme bomba gibi düşen bu çıkışının 6'lı Masa'nın adayı konuşmak için toplandığı güne denk gelmesi dikkat çekti. Konuyla ilgili Akşener cephesinden bir açıklama yapılıp yapılmayacağı merakla bekleniyor.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P