banner177

banner193

KİMLİĞİNİ DEĞİŞTİRMEK İSTEDİ BAŞINA GELMEYEN KALMADI

Kimliğini değiştirmek isteyen kadın hayatının şokunu yaşadı. Birebir nüfus müdürlüğünün sitesini kopyalayan dolandırıcılar Zehra Zeren'in 31 bin 300 TL'sini aldı. Dolandırıcıların tuzağına düşen kadın, "Birebir görsel olarak aynıydı. Uzantısı farklıymış ona dikkat etmedim. T.C. kimlik numaramı girdiğimde soyadım değiştiği için eski soyadımı kabul etmemesi bile aynı" dedi.

GÜNDEM 02.06.2023, 09:59
KİMLİĞİNİ DEĞİŞTİRMEK İSTEDİ BAŞINA GELMEYEN KALMADI

Zehra Zeren isimli kadın evlendikten sonra kimliğini değiştirmek istedi. İnternete nüfus müdürlüğü yazdı. Karşısına çıkan ilk linke tıkladı ama başına gelmeyen kalmadı. O site gerçek değil sahteydi. Dolandırıcılar randevu ücreti adı altında bir şifre gönderdi. Zeren de kimlik bilgilerini girdiği anda dolandırıcılar tarafından internet bankacılığına erişim sağlandı ve 31 bin 300 TL dolandırıldı. Zeren başına geleni fark ettiğinde artık çok geçti.

Show Haber'in haberine göre yaşadıklarını anlatan kadın şunları ifade etti:

"Birebir görsel olarak aynıydı. Uzantısı farklıymış ona dikkat etmedim. T.C. kimlik numaramı girdiğimde soyadım değiştiği için eski soyadımı kabul etmemesi bile aynı. Dolandırıcılar benim bilgim olmadan kart limitimi yükseltmiş.

Linke tıkladığım zaman telefonuma şifre geldi. Şifreyi girdim ret veya onay vermedi.

Ekranda randevu almak için 10 TL'lik bir ödeme görünüyordu. 2 bin ve 29 bin 300 TL'lik iki kalemde çekim oldu. Ekstreme tutarın yansıdığını gördüm. Bankayı aradım ve ret cevabı aldım."

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:58
Yatsı 21:26
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P