banner177

banner193

KÜLLİYE'DE KRİTİK ZİRVE... GÜNDEM; ASGARİ ÜCRET VE EYT

Beştepe akşam saatlerinde Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve asgari ücretin masaya yatırılacağı üçlü bir toplantıya ev sahipliği yapacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bakanlar Vedat Bilgin ve Nurettin Nebati'yi kabul edecek.

GÜNDEM 30.11.2022, 15:31
KÜLLİYE'DE KRİTİK ZİRVE... GÜNDEM; ASGARİ ÜCRET VE EYT

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bu akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek.

Görüşmenin detayının sözleşmeliden kadroluya geçen memurlar konusu, asgari ücret zammı ve EYT olduğu gelen bilgiler arasında.

Bilindiği gibi asgari ücret maratonu yarın başlıyor.

NTV muhabiri Serkan Kaya, ziyaretin detaylarını anlattı.

BEŞTEPE'DE SÜRPRİZ ZİRVE! GÜNDEM ASGARİ ÜCRET VE EYT

'Günün ilk saatlerinde belli olmayan bir toplantıydı. AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısının kapalı bölümünden bazı illerden gelen talepler oldu ki belediyelerin vergi borçları ve prim borçlarının yeniden yapılandırılması üzerineydi. Bu talepler üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ilgili Bakanlarla bir toplantı yapmaya karar verdi. Edinilen bilgiye göre o toplantı da bu akşam 18.15’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşecek.

'ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE MECLİS'E GELECEK'

Aslında masadaki ilk başlık bu vergi ve prim borçları olsa da zamanlaması açısından oldukça dikkat çekici. Yarın itibari ile asgari ücret maratonu başlayacak. İlk toplantı gerçekleşecek. Asgari ücrette nasıl bir yol haritasının ele alınacağının da bu toplantıda gündeme gelmesini bekliyoruz. Bir yandan da Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi de çalışma aşamasında devam ediyor. Onun da önümüzdeki günlerde Meclis’e gelmesi bekleniyor. O konuda gelinen noktanın da yine masada olmasını bekliyoruz. Tüm boyutları ile bakıldığı zaman oldukça önemli bir toplantı gerçekleştirilecek.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 06:01
Öğle 13:06
İkindi 16:54
Akşam 20:01
Yatsı 21:30
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P