banner177

banner193

MARMARA İÇİN 7.9'LUK DEPREM UYARISI

Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki katıldığı bir seminerde, Marmara Bölgesi'nde yaşayan vatandaşları korkutan bir açıklama yaptı. Marmara Bölgesi'nde ciddi bir deprem beklendiğini bildiren Moriwaki, "Marmara Bölgesi tamamen İzmir'den sonra deniz içerisinde fay kırılırsa 7.7 ve 7.9'a kadar gelebilir. '' dedi.

GÜNDEM 02.11.2023, 17:43
MARMARA İÇİN 7.9'LUK DEPREM UYARISI

Moriwaki'nin açıklamaları şu şekilde:

'' Türkiye ve Japonya aynı, her yerde deprem olabilir. Türkiye'nin şimdiye kadar enerji biriktirdiğini biliyoruz daha bu enerji kırılmadı ve depremler devam edebilir. Buna her zaman hazır olmak lazım. Marmara Bölgesi tamamen İzmir'den sonra deniz içerisinde fay kırılırsa 7.7 ve 7.9'a kadar gelebilir. Başlangıçlar yumuşak zeminde oluşuyor, bina temellerinin iyi olması lazım. Zeminde iyileşme yaptıktan sonra bina yapmak lazım. Hatay'da yeni binalar da çöktü. Bunun nedeni ise zeminin tam iyileştirilmeden bina yapılmasından kaynaklı. Bina güçlü ama zemin sağlam değil. Tünel kalıp ya da forekazık yapmak lazım. Zemin kötüyse 2000'den sonraki bina mı, binanın yapımına izin var mı, yok mu bunlara da bakmak lazım. Maalesef Türkiye'de izinsiz bina çok var" 

"MARMARA'YI ÇOK KÖTÜ BİR DEPREM BEKLİYOR''

Marmara Bölgesi'ne dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Moriwaki, "6 Şubat depreminin yaşandığı bölgede artık artçı depremler dışında depremin olacağını sanmıyorum. 6 Şubat depreminin 2-3 kat fazla can kaybı Marmara Bölgesi'nde yaşanabilir. Çok çok kötü bir hale gelebilir çünkü orada insan nüfusu daha çok. Maalesef ki Marmara'yı çok kötü bir deprem bekliyor" diye konuştu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 06:01
Öğle 13:06
İkindi 16:54
Akşam 20:01
Yatsı 21:30
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P