banner204

banner177

banner193

banner205

Maşallah Kasak AK Parti'den aday adayı oldu

STK ve ekonomi camiasının güçlü ismi Maşallah Kasak Muş'tan AK Parti aday adayı oldu 

GÜNDEM 20.03.2023, 08:54 20.03.2023, 10:02
Maşallah Kasak AK Parti'den aday adayı oldu

Sivil Toplum Kuruluşları ve ekonomi camiasının önde gelen isimlerinden Maşallah Kasak, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AK Parti) Muş milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu.

Tanınmış Gıda Mühendisi ve başarılı iş insanı İMSİYAD Başkanı Maşallah Kasak, AK Parti’den aday adaylığını açıkladı. Yıllardır sivil toplum kuruluşlarında üst düzey görevler alan Kasak, memleketine hizmet için gelen talepler doğrultusunda bu kararı aldığını belirtti.

Kasak ailesi ve çok sayıda üyesi bulunan Bidri aşireti AK Parti’nin kuruluşundan bu yana davaya gönül verenler olarak biliniyor. 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri için Adalet ve Kalkınma Partisi’nden aday adayı olduğunu duyuran Gıda Mühendisi Maşallah Kasak, amacının memleketine hizmet olduğunu söyledi. 

Uzun yıllardır sivil toplum kuruluşlarında üst düzey görevler alan Maşallah Kasak, memleketi Muş’a hizmet için gelen talepler doğrultusunda bu kararı aldığını ifade etti. Kasak, özellikle STK faaliyetlerinde başarılı bir grafik çizerek dikkatleri üzerine çekmişti. Muş ve İstanbul arasında bir köprü görevi gören Kasak, Muş ve ilçelerinden gelen talepleri değerlendirerek hemşerilerine daha iyi hizmet edebilmek adına bu yola çıktığını kaydetti.

MAŞALLAH KASAK KİMDİR?

1984’te Muş’un Hasköy ilçesine bağlı Düzkışla köyünde doğdu. 13 çocuklu ailenin 6. çocuğuğuyu. İlk ve ortaokulu Düzkışla’da okuduktan sonra lise eğitimini Hasköy’de tamamladı. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nü ve Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümü’nü bitirdi. Farklı firmalarda üretim müdürlüğü ve kalite güvence müdürlüğü yaptı. Belgelendirme firmalarının bağımsız uzman denetçisi olarak görev yapıyor.
27. dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Muş milletvekili aday adayı oldu. 2018 yılında İstanbul–Beylikdüzü’nde Uluslararası geçerli global standartlar konusunda uzman kadrosu ile Türkiye’nin her yerinde üretim yapan fabrikalarda danışmanlık hizmeti veren bir danışmanlık şirketi kurdu ve halen aktif olarak şirketin başında bulunuyor. Ayrıca İstanbul Küçükçekmece’de kafe hizmeti de veriyor. Uzun yıllardır bulunduğu sivil toplum camiasında aktif olarak görev aldı. 2022’de İMSİYAD Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi. 28. dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Muş milletvekili aday adayı. Kasak, evli ve 3 çocuk babası.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P