banner204

banner177

banner193

banner205

MEHMET CEYLAN İSYAN ETTİ: BİR GRUP KATİLİ SOKAĞA SALMAKTAN FARKSIZ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarının Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulundu. Ceyhan, "Umarım Bilim Kurulu maske uygulamasını kaldırmaz" dedi.

GÜNDEM 18.02.2022, 13:22
MEHMET CEYLAN İSYAN ETTİ: BİR GRUP KATİLİ SOKAĞA SALMAKTAN FARKSIZ

Gelecek hafta salgınla mücadele konusunda yeni kararlar alacağını söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Maskelerin ne zaman çıkacağı konusu da dahil olmak üzere bundan sonra neler yapılacağını net bir şekilde ifade edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Bu açıklamaya ilişkin konulan Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Umarım Bilim Kurulu maske uygulamasını kaldırmaz" temennisinde bulundu.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan "En büyük hata başka ülkelerdeki uygulamayı örnek gösterip, biz neden yapmıyoruz demek. 4. dalgada ‘İngilizler şöyle yapıyor’ dedik, yaptık. Ne oldu? Vaka sayısında İngiltere dünyada 1. biz 2. olduk" diyen Ceyhan, Hollanda'da kademeli gevşetmelerin başladığının gündemde olduğunu belirterek "Sanki adamlar kapanırken biz de kapanmışız gibi. Hollanda'da 2 doz aşılama % 90'ın üzerinde, 3. doz aşılama % 61.2. Günlük ölüm sayısını 9'a düşürdüler. Toplumsal aşılama hedefine 183 günde ulaşacaklarını hesaplıyorlar ve ona göre bir normalleşme planı yapıyorlar. Bizde aşılama neredeyse durdu" ifadelerini kullandı.

"Maskeleri çıkarın demek, öldürme potansiyeli olan bir grup katili sokağa salmaktan farksızdır"

"Kullandığımız cerrahi maskeler bildiğiniz gibi, virüsün size bulaşmasını değil, sizdeki virüsün başkasına bulaşmasını önler. Yani maskeleri çıkarın demek, öldürme potansiyeli olan bir grup katili sokağa salıp, diğer vatandaşları öldürmelerine izin vermekten farksızdır" diyen Ceyhan, "Umalım ki o toplantıda bu konular yeniden düşünülsün. Önlem almak istemeyen, aşı olmayı reddedenlerin özgürlüğü kadar; hastalanıp ölmek istemeyenlerin hakları da dikkate alınsın" diye konuştu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P