banner209

banner177

banner193

MEHMET ŞİMŞEK'TEN İLK HAMLE GELDİ

Geçtiğimiz hafta Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve başlayan Mehmet Şimşek, önümüzdeki perşembe günü Türkiye Bankalar Birliği'ne üye bankaların genel müdürleriyle bir araya gelecek. Şimşek'in yeni ekonomi politikalarına ilişkin detayları paylaşması bekleniyor.

GÜNDEM 09.06.2023, 15:17
MEHMET ŞİMŞEK'TEN İLK HAMLE GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Mehmet Şimşek'ten ilk hamle geldi.

Şimşek'in gelecek hafta bankalar ile bir araya geleceği duyuruldu. Toplantıya ilişkin üst düzey bir bankacı, "Bu doğal olarak yapılması gereken bir toplantı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimin ardından oluşturacağı kabine özellikle ekonomi ile ilgili atacağı adımlar merak ediliyordu. Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Mehmet Şimşek'i, MB Başkanı olarak Hafize Gaye Erkan'ı getirdi.

"RASYONEL ZEMİNE DÖNME DIŞINDA BİR SEÇENEK KALMAMIŞTIR"

Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndaki devir teslim töreninde "Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeceği kalmamıştır" açıklamasını yapmıştı. Şimşek sosyal medyadaki paylaşımında ise "Öngörülebilirliği artıracak kurallar temelinde politika yapıcılığına bağlılığımızı teyit ediyoruz" demişti.

ŞİMŞEK'TEN İLK HAMLE GELDİ

Bu gelişmeler sonrasında Şimşek'ten ilk hamle geldi. Reuters, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Türkiye Bankalar Birliği üyesi bankalar ile gelecek hafta bir araya geleceğini duyurdu.

PERŞEMBE GÜNÜ YAPILMASI BEKLENİYOR

Alınan bilgiye göre, Şimşek ile Türkiye Bankalar Birliği'ne (TBB) üye bankalar arasında görüşmenin önümüzdeki hafta Perşembe günü yapılması bekleniyor. Üst düzey bir bankacı, "Bu doğal olarak yapılması gereken bir toplantı" dedi.

Yorumlar (1)
Hanifi demir 12 ay önce
Herkesin az da olsa bankaya olan borçlarını silseler
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:56
Öğle 13:06
İkindi 16:56
Akşam 20:06
Yatsı 21:36
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P