banner204

banner177

banner193

banner205

MEHMETÇİĞİN SINIRDA AFGAN MESAİSİ

Yasa dışı geçişleri önlemek üzere üst düzey tedbirler alındı. Yetkililer, sınırın havadan ve karadan sürekli takip edildiğini söyledi.

GÜNDEM 22.08.2021, 17:19
MEHMETÇİĞİN SINIRDA AFGAN MESAİSİ

Güvenlik güçleri, Afganistan'da yaşanan göç hareketliliğinin ardından İran sınırında alarm durumuna geçti.

Sınırda gece gündüz nöbet tutan Jandarma, Kara Kuvvetleri'ne bağlı birlikler, özel harekat polisleri ve güvenlik korucuları, termal ve gece görüş özelliği olan kameralar ile tespit ettikleri olaylara anında müdahale ediyor.

ÜLKEYE SIZMALARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

İran ile en uzun sınıra sahip olan Van'da, yasa dışı göçün engellenmesi, kaçakçılık faaliyetlerinin durdurulması ve PKK'lı teröristlerin ülkeye sızmalarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Sınır hattında inşasına başlanan modüler beton duvar çalışmaları devam ederken, bölgeye takviye olarak gönderilen askeri birlikler ile özel harekat polisleriyle güvenlik daha sıkı tutuluyor.

HAVADAN VE KARADAN SIKI TAKİP

Güvenlik güçleri onlarca zırhlı araç, drone, termal kamera, İHA ve SİHA'ların da desteğiyle İran sınırını süreli kontrol altında tutuyor.

Teknolojinin tüm imkanlarının kullanıldığı, gerekli tüm önlemlerin alındığı sınırda, gece yürütülen faaliyetlerle düzensiz göçmenlerin gecenin karanlığından yararlanarak sınırdan geçmeleri de engelleniyor.

360 DERECE DÖNEN TERMAL KAMERALARLA GÖZETİM

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanlığı 2. Operasyon Şube Müdürü Hüseyin Ediz Tercanoğlu, birliklerin sınır hattında önemli bir görev gerçekleştirdiğini söyledi.

Tüm birimlerin koordineli bir şekilde faaliyetler yürüttüğünü belirten Tercanoğlu, "Kaçakçılık faaliyetlerinin daha önce sık yaşandığı noktalarda görev yapıyoruz. Tüm çevre 360 derece dönen termal kameralarla gözetleniyor. Bir hareketlilik görüldüğü takdirde birliklerimizi oraya sevk ediyoruz." dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P