banner177

banner193

MEHMETÇİK GİRİLEMEZ DENİLEN KAMPTA

Diyarbakır'ın Lice-Hani ilçeleri arasında bulunan ve PKK terör örgütünün "Asker buralara ayak basamaz" dediği Ape Musa Kampı'na "Abluka-1 Şehit Jandarma Çavuş Kadir Aydın operasyonu" düzenlendi.

GÜNDEM 18.04.2022, 11:11
MEHMETÇİK GİRİLEMEZ DENİLEN KAMPTA

Mehmetçik, bölgede barındıkları tespit edilen ikisi 10 milyon lira para ödüllü Kırmızı, ikisi 2 milyon lira ödüllü Turuncu, 1'i de 500 bin lira ödüllü Gri listede aranan toplamda 8 üst düzey PKK terör örgütü üyesinin peşine düştü.

Terör örgütü PKK'nın ülke gündeminden tamamen çıkarılması amacıyla Jandarma Genel Komutanlığınca planlanıp Bölge ve İl Jandarma Komutanlıklarınca icra edilen iç güvenlik harekatları bahar ayı ile birlikte ilk olarak Diyarbakır'dan başladı.

SİHA'LARIN DESTEĞİYLE GENİŞ KAPSAMLI OPERASYON

Kış üslenmesinden çıkan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için "Abluka-1 Şehit Jandarma Çavuş Kadir Aydın operasyonu" başlatıldı. Lice ile Hani ilçeleri arasındaki dağlık bölgede kalan ve PKK'nın sözde Ape Musa alanı diye adlandırdığı Birlik, Şenlik, Miaran, Ayaz, Aşağı ve Yukarı Turalı, Gömeç ve Kıllıboğan bölgelerinde Atak taarruz helikopterleri ve SİHA'ların da desteğiyle geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

HELİKOPTERLER KRİTİK NOKTALARI VURDU

42 timden oluşan birlikler karadan teröristlerin muhtemel barınma alanlarına nokta operasyonlar yapıyor. Önceden belirlenen koordinatlarla sığınak ve barınma alanları helikopterlerle vuruluyor.

Mehmetçik, PKK'nın 'Asker buralara ayak basamaz' dediği kampa girdi! 8 üst düzey PKK'lı aranıyor

25 YILDAN BERİ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN DAĞ KADROSUNDA

Sözcü'den Özgür Cebe'nin haberine göre saha sorumlusu olarak bir ay önce bölgeye geldiği tespit edilen terörist Müslüm Bayat, 25 yıldan beri terör örgütünün dağ kadrosunda yer alıyor. Son olarak Irak'ın Sincar bölgesinde ve Suriye'nin Rimelan kasabasında sözde cephe sorumlusu olan Bayat'ın, Suriye uyruklu Fehman Hüseyin'in talimatıyla Diyarbakır kırsalına gönderildiği belirlendi.

Mehmetçik, PKK'nın 'Asker buralara ayak basamaz' dediği kampa girdi! 8 üst düzey PKK'lı aranıyor

,

Mehmetçik, Asker buralara ayak basamaz denilen PKK kampına girdi! 8 üst düzey PKK'lı her yerde aranıyor

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P